Datum objave: 11. Prosinac 2021

KORONAVIRUS DANAS / Vikend,a imamo čak 150 novooboljelih, gotovo polovica testiranih

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 150 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 63 osobe s područja Šibenika, 27 osoba s područja Vodica, 18 osoba s područja Knina, 12 osoba s područja Drniša, po sedam osoba s područja Murtera i Tisnog, pet osoba s područja Tribunja, tri osobe s područja Bilica, po dvije osobe s područja Primoštena i Biskupije te po jedna osoba s područja Unešića, Ružića, Skradina i Kistanja.

Trenutno je 648 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 41 osoba, od kojih je 13 osoba na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se 13 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1650 osoba. Od toga je 1641 bliski kontakt oboljelih, a za devet osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 376 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

Iz kategorije: Vijesti