Datum objave: 23. Studeni 2021

POČELO JE / Podžupanica Iris Ukić Kotarac upozorila na nezakonite radnje u Uredu za pomorsko za bviše vlasti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o utvrđivanju granica lučkih područja u Županiji jednoglasno je prihvaćen na današnjoj sjednici Županijske skupštine, a s tom odlukom stavljaju se izvan snage dvije dosadasnje odluke koje nisu imale suglasnost Vlade Republike Hrvatske, a što je zakonska obaveza,  utvrdila je Iris Ukić Kotarac, zamjenica šibensko – kninskog župana o čemu je danas izvijestila vijećnike. Do sada se, kazala je.  primjenjivalo 15 odluka iako za vecinu njih nije postojala suglasnost Vlade,a neke nisu objavljene ni u Službenom vjesniku.

 „ HDZ -ovi vijećnici nam zamjeraju da u 6 mjeseci nismo napravili puno. U šest mjeseci se ne može napraviti puno, ako nemaš službenike koji dobro rade”, kazala je Ukić Kotarac , a tema o kojoj je govorila upravo je potvrda da se radilo nestručno, aljkavo pa i nezakonito.
 
„Ova odluke trebala se naći na vijećničkim klupama u rujnu ove godine, ali ne ovakva, nego takva da sakrije sve  što je do sada krivo  napravljeno.  Trebala je doći na sjednicu skupštine bez da je pogledamo Marko i ja, ali ja sam to, nasreću, uspjela spriječiti. Uvidom u dokumentaciju uvjerila sam se da su dosadašnje odluke bile manjkave, da nisu imale potrebne grafičke prikaze. Vlada je dala suglasnost samo za šest njih pa se  pitam kako se uopće po njima moglo raditi i što su radili bivša pročelnica Jadranka Fržop i članovi Upravnog vijeća Županijske lučke uprave. Pogledala sam i dokumentaciju na temelju koje je dana koncesija Ini za benzinsku  crpku na šibenskoj rivi koja je također manjkava. Ne postoji samostalna parcela za koju se  2 000. godine  mislilo da postoji. Pitanje je i kako je naš Upravni odjel za gospodarstvo dao minimalne tehničke uvjete za ugostiteljsku djelatnost toj pumpi", nabrajala je Ukić Kotarac. 
 
Zanimljivo je da nitko od sada oporbenih vijećnika nije stao u obranu rada Upravnog odjela za pomorstvu od optužbi koje su se odnosile na vrijeme kada su oni bili na vlasti.  Pročelnica Ureda za pomorstvo kada se pokušalo vijećnicima, kako tvrdi Iris Ukić Kotarac, podmetnuti nezakonitu Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o granici lučkih područja bila Lidija Bralić koju je unatoč tome  novi župan postavio za vršiteljicu dužnosti tog odjela. Ona je danas pokušala nešto reći, ali je predsjednik  Skupštine Stipe Petrina već zaključio tu točku dnevnog reda.
Današnja odluka odnosi se na granice lučkih  područja u brojnim mjestima od Murtera, Skradina, Zlarina, Prvić Luke do Rogoznice.
FOTO: ŠibenikIN
Iz kategorije: Vijesti