Datum objave: 25. Listopad 2021

UNUTARNJA REVIZIJA / TZ grada Šibenika prokazana da je punu potrošila na reprezentaciju, Dino Karađole kaže da to nije istina

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika neugodno je iznenađen načinom na koji su u javnosti prikazani  nalazi unutarnje revizije poslovanja Hrvatske turističke zajednice u šibenskoj turističkoj zajednici. Naime, objavljeno je kako je ta turistička zajednica u 2020. godini potrošila čak 235 000 kuna na reprezentaciju.  “Potrošili su čak 235 000 kuna, a na nekim računima se ne vidi razlog  ni tko su gosti”, objavio je Jutarnji list.

Karađole kaže da je problem nastao zbog toga što se kod njih knjigovodstveno pod reprezentacijom vode svi računi koji su plaćeni za  ugostiteljske usluge.
“To nije istinska reprezentacija. Za nju sam potrošio oko 10 000 kuna u 2020. godini. Mi pod tom stavkom vodimo sve račune koji su plaćeni ugostiteljima, a najveći dio odnosi  se na sudionike različitih manifestacija. Tako smo za sudionike Srednjovjekovnog sajma platili oko 60 000 kuna. Nekada u dogovoru sa Solarisom, kao sponzori, platimo večeru sudionicima nekih kongresa  slično. Dakle, to nije prava reprezentacija. Morat ćemo zaista to promijeniti I vidjeti kako to rade u drugim turističkim zajednicama”, izjavio nam je Karađole.
Iz kategorije: Vijesti