Datum objave: 13. Listopad 2021

POMOGNITE I VI / Sutra u Atrijumu donacijska večer za prikupljanje novca za eksperimentalno liječenje teško bolesne djevojčice Kiare Goršić

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Donacijska večeru na kojoj će se prikupljati sredstva za liječenja teško oboljele djevojčice Kiare Goršić iz Šibenika bit će održana sutra, 14. listopada u Atriumu. Organizirao ju je Crveni križ Šibenik u suradnji s Dramskom radionicom Kulturne udruge Tribunj.

 Djevojčici Kiari je dijagnosticirana zloćudna novotvorina moždanoga debla. S obzirom na vrlo lošu prognozu, uz standardno liječenje uputno je Kiaru uključiti u kliničku studiju u inozemstvu jer se takva studija još uvijek ne provodi u Hrvatskoj. Troškovi takve vrste liječenja procjenjuje se više od 32 milijuna kuna.

Kiara je operirana je i trenutno prima radioterapiju u Zagrebu, ali treba pomoć za eksperimentalno liječenje u Americi

Uskoro će proslaviti 7. rođendan,a pred njom je borba za život. Krajem srpnja otkriven joj je rijedak zloćudni tumor, a svemu su prethodile glavobolje i dijagnoza da je riječ o konjuktivitisu. 

Za daljnje liječenje aplicira na 4 kliničke studije u Americi koje koriste eksperimentalne lijekove. Takvo liječenje košta između 2 i 5 milijuna dolara.

Osim eksperimentalnog liječenja za ovakav tumor trenutno ne postoji lijek ili metoda kako ga liječiti. 

"Primjenjuje se radioterapija ali trajno liječenje u vidu kemoterapije ili  neurokirurškog zahvata nažalost ne postoji. Radi se o jednom od najmalignijih tumora dječje dobi nalazi se u moždanom deblu, vrlo mala struktura fizički ali tu se križaju živčane strukture mozga i zadirati neurokirurški u tu strukturu je gotovo nemoguće", kaže ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić, kako piše 24 sata.

Bez obzira na sve Kiara i njezini roditelji neće odustati, nadaju se da će uskoro znati gdje će nastaviti liječenje. 

"Mi se nadamo svaki tjedan da će taj dan doći i da neće više trebati još jedan papir, pa još jedan, pa videokonferencija. najidealniji scenarij bi bio da odmah nakon zračenja znamo gdje idemo", jasno će Kiarin tata.

Pokrenuta je humanitarna akcija, velik broj udruga i pojedinaca već je donirao sredstva. 400 tisuća eura donirat će i Zaklada Mila za sve, nastala nakon liječenja Mile Rončević - jer Kiara zaslužuje priliku za život.

Donacijska večer počinje u 19 sati, a program će voditi Nikola Urukalo.

Izvođači:

1. Borna Erceg (2 skladbe na klavijaturama)
 
2. Dramska radionica Tribunj, Milka Lasan( recitacija)
 
3. Bagatin bend
 
4. Branka Rupić, pjesnikinja koja će pročitati tri pjesme
 
5. Petar Dragojević
 
6. Dramska radionica MO Lozovac, Nika Vrljević (recitacija)
 
7. Marko Škugor
 
8. Udruga građana Krč - kolo
 
9. Mile Perkov
 
10. Svetin Mačak Milutin - trubadur
 
11. Gojka Skorić Pelaić ( pjesnikinja koja će pročitati tri pjesme)
 
12. Igor Cukrov
 
13. Branimir Bubica i klapa Sebenico
 
14. Tea Slavica i Gordana Pavić 

 

Podaci za uplatu: Pomoć za Kiaru Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik IBAN: HR7823900011500216860 Model: HR 02 Poziv na broj: OIB uplatitelja Uplate iz inozemstva: BIC (SWIFT) CODE: HPBZHR2X

Iz kategorije: Vijesti