Datum objave: 11. Listopad 2021

DA NE POVJERUJEŠ / 39 - godišnjak vozio teretnjak bez dokumenata, odbio testiranje, a policija kod njega pronašla drogu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Rekorder po broju prekršaja koji je u prometu napravio proteklog tjedna sigurno je 39-godišnjak vozač dostavnog vozila marke Peugeot šibenskih registarskih oznaka. Vozio je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta dok se ne podvrgne izvanrednom liječničkim pregledu. Vozilu kojim je upravljao je istekla je valajnost prometne dozvole, odbio se testirati na prisutnost droga ili lijekova. Kod sebe nije imao osobnu iskaznicu,a policija koja ga je zaustavila u kontroli prometa je kod njega pronašla manju količinu droge marihuane i kokain. Zbog svih počinjenih prekršaja je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u razdoblju od 4. do 10. listopada, na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih 4 sa 2 teže i 2 lakše ozlijeđene osobe i 11 s materijalnom štetom.

Od ukupnog broja, većina prometnih nesreća se dogodila na području Šibenika i Vodica, njih 12, od kojih 4 sa 2 teže i 2 lakše ozlijeđene osobe i 8 s materijalnom štetom. Na području Knina nije bilo prometnih nesreća, dok su se na području Drniša dogodile 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrdili smo da su uzroci neprilagođena brzina kretanja vozila – 14 kao i nepoštivanje prednosti prolaza – 1.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 260 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (190), nekorištenje sigurnosnog pojasa (44), nepropisno uključivanje/isključivanje (15), upravljanje pod utjecajem alkohola (14) i dr., a ujedno je iz prometa isključeno 18 vozača i 2 vozila. U Betini je 8. listopada oko ponoći i po zaustavljen 35-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom Fiat šibenskih registarskih oznaka, s oko 1,90 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je zadržan i uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti