Datum objave: 08. Listopad 2021

SDP / Franko Vidović, jedan od najuglednijih šibenskih SDP-ovaca odlazi iz SDP-a: „Zbogom SDP! Vama iz rukovodstva zbogom i da se ne sretnemo nikada više!”

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Franko Vidović, jedan od najuglednijih šibenskih članova SDP-a pa i sinonima za SDP u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, izbačen je iz SDP-a odlukom Predsjedništva te stranke. Vidović je iz SDP-a isključen „u paketu” s Davorkom Vidovićem, Renatom Sabljar Dračevac, Romanom Nikolić, Vesnom Nađ, Davorom Bernardićem i Katicom Glamuzina. Odluka je donijeta većinom glasova Predsjedništva, a protiv nje su bili Romana Jerković, Domagoj Hajduković i Mišo Krstičević.
Nakon isključivanja iz SDP-a Frankom Vidović je na Facebooku objavio:
Što ostane na kraju? Možda malo tuge, ne za ovim sad. Već tuge za onim što je nekad bilo. Ovo sad nije vrijedno nijedne emocije. Ja ostajem svoj kao što sam uvijek i bio, sa morem mana i ponekom vrlinom, ali uspravan i ponosan. Ponosan na ono iza mene, uspravan u sadašnjosti i sretan jer imam budućnost. U kojoj nema mjesta za "drugove" iz sadašnjeg rukovodstva SDP-a! Vama iz rukovodstva zbogom i da se ne sretnemo nikad više!
A svim drugim ljudima u SDP-u i onima kojima sam nešto značio i onima kojima nisam veliko hvala. Hvala i svim ljudima koji su podržavali moje kandidature na listama SDP-a. Bez tih ljudi moj rad ne bi imao smisla. Bez vas bi sigurno bio drugačiji čovjek!
Zbogom SDP!!!

 Franko Vidović dva je puta biran za zastupnika u Hrvatskom saboru što dovoljno govori o njegovom rejtingu, ugledu i rezultatima rada. Rođen je u Šibeniku 13. studenoga 1967. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu, a u Zagrebu je na Fakultetu prometnih  znanosti, gdje je stekao zvanje inženjera cestovnog prometa. 1991. godine uključio se u obranu Republike Hrvatske od velikosrpskog agresora. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata i medalje Oluja. Nakon rata radio je u poduzeću „Jadrantrade”, a potom u poduzeću „Informatika EF“ kao programer te od 2001. do 2009. godine u godine u poduzeće Gradski parking kada je nakon pobjede SDP-a na izborima u Gradu Šibeniku izabran na funkciju zamjenika gradonačelnika Šibenika. Obnašao je dužnost predsjednik Gradske organizacije SDP-a Grada Šibenika i član je Predsjedništva ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije. Bio je član Predsjedništva SDP-a.
Saborski zastupnik prvi je puta postao je 2015. godine, a obnašao je obnaša dužnosti člana Odbora za obranu, Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Odbora za međunarodnu suradnju, Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo i Odbora za ratne veterane, a bio je i zamjenik voditelja Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

 

Iz kategorije: Vijesti