Datum objave: 01. Listopad 2021

POTPISUJE SE PETICIJA / Šibenski SDP traži stavljanje izvan snage Odluke o poskupljenju komunalne naknade za 46 posto

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski SDP je od danas počeo prikupljati potpise za peticiju kojom traže stavljanje izvan van snage odluke o poskupljenju komunalne naknade koja je donesena na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika. Traže organiziranje šire javne rasprave među građanima. S tim u vezi SDP –ovi vijećnici u GV –u održali su danas konferenciju za novinare na šibenskoj poljani.

“Poskupljenje je nešto što će sve Šibenčanke i Šibenčani osjetiti na svojim džepovima i na svojim kućnim budžetima i to u vrijeme kada sve poskupljuje. Od danas SDP zajedno sa svojim partnerom u Gradskom vijeću, Novom ljevicom organizira početak prikupljanja potpisa. Prikupljat ćemo ih sljedećih deset dana. Bit ćemo na Poljani, bit ćemo kod bivše Jadranske banke blizu pazara, a u popodnevnim satima bit ćemo u trgovačkom centru Dalmare”, kazao je Tonći Restović, predsjednik GO SDP –a Šibenik. 

 
Organiziranjem šire javne rasprave o visini komunalne naknade žele demokratizirati neke procese u Gradu Šibeniku  I u njih uključiti građane. 
“Demokracija I demokratski principi nisu izmišljeni da bi neka većina, u ovom slučaju HDZ-ova sa svojim partnerima Suverenistima, s 11 glasova u Gradskom vijeću naspram devet koliko je bilo na zadnjem glasovanju, donosili  ovako bitne odluke o budućnosti svih ljudi koji žive u Šibeniku, a bez da to rasprave s tom istom javnošću”, istaknuo je Restović.
Prema Odluci GV –a komunalna naknada će u Šibeniku od 1. siječnja poskupiti čak 46 posto.

 

Iz kategorije: Vijesti