Datum objave: 21. Rujan 2021

NOVA INVESTICIJA / Gradonačelnik Burić potpisao Ugovor o modernizaciji javne rasvjete na šibenskoj rivi vrijedan oko milijun i pol kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

U Uredu gradonačelnika danas je potpisan ugovor o rekonstrukcije i izgradnje javne rasvjete na šibenskoj rivi.

Modernizirat će se javna rasvjeta na lokacijama: Obala palih omladinaca, Obala Hrvatske mornarice i Obala dr. Franje Tuđmana. Ugovor su potpisali gradonačelnik Željko Burić i Jakov Mrdeža, direktor tvrtke Pectus d.o.o., koja je postupkom javne nabave odabrana za izvođenje radova.

Radovi na modernizaciji javne rasvjete u potpunosti se financiraju iz gradskog proračuna, a ugovor je vrijedan 1.456.235,00 bez PDV-a.

„Mijenjamo rasvjetu na rivi na način da smo poštovali smjernice konzervatora i sve standarde ekološke zaštite budući da je postojeća rasvjeta dotrajala te ne zadovoljava uvjete Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja. Ovo je tek početak aktivnosti koje planiramo izvesti na šibenskoj rivi“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

„Na administrativnom prostoru grada Šibenika nalazi se oko 11 000 rasvjetnih mjesta sa 12 000 svjetiljaka. Planirana rekonstrukcija obuhvatit će cjelokupnu zamjenu 46 postojećih stupova s rasvjetnim tijelima i podzemnim instalacijama. Svjetiljke će se zamijeniti sa novim, suvremenijim, energetski efikasnijim rasvjetnim tijelima koja udovoljavaju strogim svjetlo-tehničkim zahtjevima“, rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

„Po uvođenju u posao čeka nas rok od 60 dana za izvođenje radova i planiramo ga ispoštovati“, kazao je Jakov Mrdeža, direktor tvrtke Pectus d.o.o.

Iz kategorije: Vijesti