Datum objave: 20. Rujan 2021

ŠTO SE DOGAĐA ? Ravnatelj HNK u Šibeniku nije produžio Ugovor glumcu Šimi Bubici, a to mu nije prvi sukob sa zaposlenicima

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski glumac Šime Bubica više nije član ansambla HNK u Šibeniku. Kako je priopćio na svom Facebook profilu,  ravnatelj te kazališne kuće, u kojoj je angažiran šest godina, dao mu je "pedalu". Nije dobio otkaz nego mu nije, kako nam je objasnio ravnatelj Bilić, produžen Ugovor.  Bilić nije želio  objasniti zašto kazavši da je to stvar između njega i Bubice. Na  naše inzistiranje kako je ipak riječ o  gradskoj ustanovi koju financiraju porezni obveznici pa valjda imaju pravo znati što tko u njoj  radi kazao: "Ja mu želim svu sreću u privatnom i profesionalnom životu on bi to protumačio kao neistinu ili nešto što mu šteti". 

Da se Bilić i Bubića nisu razišli u slozi i ljubavi svjedoči i Bubičina objava na Facebook -u. 
 
"Dragi moji, od danas službeno više nisam član glumačkog ansambla HNK u Šibeniku (ne svojom voljom). Uličnim žargonom dobio sam "pedalu" od strane 10 godina mlađeg kolege, trenutnog ravnatelja, koji širi razne neistine, kao i to da sam otišao svojom voljom, što ovim putem moram demantirati. Zahvaljujem se od  srca dragim suradnicima, medijima, divnoj publici i svim dobrim ljudima na iskrenoj podršci. Nažalost, kako u mom rodnom gradu nemam gdje raditi kao glumac, vratio sam se u Zagreb, tražim posao i nove projekte. HVALA još jednom svima dobri ljudi na lijepim riječima podrške. Grlim vas, poštujem i volim. Vaš Šime!" napisao je.
Šime Bubica glumio je u svim predstavama HNK u Šibeniku otkako je angažiran u toj kazališnoj kući,a bez njega je teško zamisliti njihov glazbeno - poetski program  "Arsenov Feral" koji je prepoznat i  izvan Šibenika.
 
To nije prvi sukob  ravnatelja Bilića sa zaposlenicima koji je izašao u javnost. Istina neslužbeno, iako on, kako tvrdi, želi sve zadržati unutar zidove te kazališne kuće. Otkako je došao na to mjesto je u lošim odnosima s opernom pjevačicom Nerom Gojanović  koja zapravo nije angažirana gotovo ni u kojem programu, a prvi potez mu je bio ukidanje njezine "Musice Appassionate". Otkazao je suradnju jednom mladom članu tehničke ekipe, a  u lošem ozračju rastao se i od Jagode Sablić koju je posalao u mirovinu, a koja je, kako tvrdi, sve vrijeme bila izložena mobbingu. 
Iz kategorije: Vijesti