Datum objave: 15. Rujan 2021

AKTUALNI SAT/ Kako je gradonačelnik Burić uvrijedio vijećnika Marenzija analizirajući njegov "psihološki profil", pa se onda ipak ispričao

Diana Ferić
Diana Ferić

 Naoko banalna pitanja koja je danas na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika postavio vijećnik NL Stipe Petrina  Rikard Marenzi nisu bila po volji gradonačelniku Željku Buriću pa je, umjesto da na njih odgovori i komentira ih, krenuo ad hominem pa je uvrijedio vijećnika kazavši mu da ima problema sam sa sobom.

"Ja sam  školovani medicinar. Učio sam nešto i o psihološkim profilima ljudi,a vi gospodine Marenzi imate očito u tom smislu problema", ustvrdio je za vijećničkom govornicom Burić,a pie toga je Marenzija pohvalio da je u načinu postavljanja pitanja evoluira kritizirajući istodobno njegove istupe u prošlom mandatu. 
Marenzi je u uvodu svog istupa konstatirao da smo svjedoci grešaka u izvođenju mnogih projekata u  Šibeniku od onih u sklopu Aglomeracije kada se recimo Zvonimirova ulica dvaput uređivala  ili pak primjer plavljenja podzemne garaže na Poljani.
"Treba istaknuti da sve te projekte nadziru stručnjaci iz gradske uprave pa se pitam događa li im se to zbog neznanja ili zbog toga što ih nije briga. Iznijet ću nekoliko naoko sitnih primjera u kojima se to očituje. Recimo, postavljanje ormarića električne rasvjete na pješačkom prijelazu kod sportske dvorane koji vozačima ograničava vidljivost pješaka. Još je gora situacija s ormarom za električne instalacije kod pješačkog prijelaza na Starom pazaru koji potpuno zaklanja pješake. Posebna je priča semafor na Poljani koji je postavljen tako da ga potpuno zaklanja stup javne rasvjete. Apeliram da se ti nedostatci uklone", kazao je Marenzi i nastavio s drugom temom koja je, čini se, posebno zasmetala gradonačelniku.
"Jučer rano ujutro me pobudila kosilica ispod mog prozora koji gleda na takozvani amfiteatar kod Veleučilišta. Začudilo me to jer znam da tu nema trave. Kad ono djelatnik Zelenog grada kosi travicu između betonskih ploča. Inače, prije toga mjesecima tu nisam nikog vidio. Pretpostavljam da  su se sjetili taj prostor urediti zbog toga što se danas u zgradi Veleučilišta održava sjednica Gradskog vijeća jer nekoliko metara dalje gdje je također zelena površina ništa nisu taknuli. Nadu nam ulijeva samo to da se toga sjetio sam direktor Zelenog grada Novica Ljubičić,a da mi to niste naredili vi gradonačelniče", istaknuo je Marenzi i sve potkrijepio fotografijama.
 
 
"Vi gospodine Marenzi želite izazvati medijsku pozornost i samo ste zato postavili ta pitanje. Zar je u ovom gradu najveći problem to gdje se kosi trava,a gdje ne. To su trivijalne teme .Vi znate da imamo posebnu aplikaciju za ukazivanje na komunalne probleme i zahvaljujući kojoj odmah dobijete odgovor kad postavite pitanje. Da ste dobronamjerni onda biste to iskoristili, a reagirali jedino ako ne dobijete  odgovor. Mogli ste doći i kod mene na kavu pa bismo to odmah riješili.Ali vi postupate jednako kao i mnogi naši građani koji sami bace negdje smeće pa to fotografiraju i pošalju medijima kako bi se pokazalo da Zeleni grad ne radi svoj posao,a često ih podržavaju i aktivisti nekih političkih opcija. Ni novinari ne postave pitanje tko je zapravo bacio to smeće. Ne kažem gospodine Marenzi da niste u pravu, ali dobronamjerni čovjek bi drukčije postupio", odgovorio je gradonačelnik Burić i potom "secirao" psihološki profil vijećnika Marenzija.
Malo poslije je za govornicom kazao kako ga nije htio uvrijediti  već da je samo govorio o njegovom karakteru. "Vi imate potrebu trivijalne probleme dizati na visoku razinu i samo sam to htio istaknuti,  a ispričavam se ako sam vas uvrijedio", dodao je. 
Iz kategorije: Vijesti