Datum objave: 04. Kolovoz 2021

PROGRAMSKA SURADNJA NA KUŠNJI / Za rebalans proračuna i amandmane župana Jelića jedino nisu glasali njegovi partneri, vijećnici SDP -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Zanimljivo je da na današnjoj sjednici Županijske skupštine predloženi  rebalans proračuna nisu podržali vijećnici SDP -a koji su u programskoj suradnji  s aktualnom vlašću što pokazuje da ta suradnja ne  jamči uvijek glasove vijećnika koji su je potpisali.  Oni su jedini bili suzdržani. Županijski proračun danas je, prvim izmjenama,  povećan za 42,6 milijuna kuna i sada iznosi 940.692.000 kuna.  Razlog su povećani rashodi  svih upravnih odjela Županije osim za zaštitu okoliša i komunalne poslove. Na taj rebalans amandman je uložio i župan Marko Jelić i  to kako bi se iz proračuna dodatno osiguralo 50 000 kuna za zlatnu olimpijku Mateu Jelić iz Knina  te zbog amandmana Nezavisne liste Stipe Petrine da se osigura  45 000  kuna za obnovu Sjemeništa Vrhbosanske nadbiskupije za što je zamolba stigla još bivšem županu.

U vezi s amandmanom vezanim za nagradu Matei Jelić Joško Šupe, vijećnik SDP -a je kazao da se apsolutno slaže da joj se da ta nagrada dodjeli  odnosno da zaslužuje i puno više, ali je predložio da se to ne rješava od slučaja do slučaja nego da se izradi pravilnik o nagrađivanju po kojem bi svatko tko osvoji neku medalju imao pravo na određenu nagradu iz proračuna. 
"Što ako Ivica Tucak sa svojom ekipom osvoji medalju. Hoćemo li ponovno izglasavati rebalans proračuna", upitao je Šupe.
Stipe Petrina, predsjednik Županijske skupštine  se s njim složio, ali je kazao kako  je sada potrebno ad hoc reagirati. Nakon toga vijećnici SDP -a su kod glasanja bili suzdržani. 
Iz kategorije: Vijesti