Datum objave: 04. Kolovoz 2021

OLIMPIJADA / Mađari potopili Hrvatsku. Nema ništa od polufinala i medalje. Izabranici Ivice Tucka nisu se mogli nositi s jakim protivnikom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon što se hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju, što je bio šok za Barakude, utučeni su bili izbornik Ivica Tucak i ponajbolji naš igrač Marko Joković koji su jedva nalazili prave riječi

Poraz je to koji jako boli! U četvrtfinalu je Mađarska bila bolja od Hrvatske 15:11 (2-3, 5-2, 4-3, 4-3) uz dodatak kako su barakude pred kraj prvog poluvremena imale vodstvo 5:4. No, onda se igra Hrvatske raspala, a Mađari su sve što su mogli kaznili.

'U ovom trenutku je teško donositi bilo kakav sud, osim da nismo uspjeli. Borili smo se, bila je Mađarska bolja i kvalitetnija, zasluženo je pobijedila. Treba sada podignuti glavu... No, ono što je ludost svega ovoga sada je ta igra od petog do osmog mjesta, koja nema apsolutno nikakvog smisla. Moramo ostati tu, odigrati to kako znamo i umijemo. A vjerojatno nije, kako meni tako ni ikome nije do života, a kamoli do utakmice!, rekao je za HRT kazavši tako ono o čemu svi šute. Zaista nema logike da se moraju igrati utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta, ali što je tu je... Možda MOO jednom promijeni pravila.

Uz sve to najavio je i veliku smjenu igrača te samim time i kraj jedne generacije koja je puno toga napravila za hrvatski vaterpolo, piše Tportal

Objavljeno ranije:

Hrvatski vaterpolisti nisu se uspjeli plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju. U biti ili ne biti utakmicu izgubili su od odlične reprezentacije Mađarske čija pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Izabranici Ivice Tucka borili su se koliko su mogli, ali realno nisu imali neke šanse protiv Mađara boljih u svim elementima igre.

Iz kategorije: Vijesti