Datum objave: 04. Kolovoz 2021

ŽUPAN JELIĆ O GOLF TERENIMA NA PRUKLJANU / Duboko sam zabrinut dok me studije ne uvjere u suprotno!

Diana Ferić
Diana Ferić

Pitanje o njegovom stavu u vezi s gradnjom golf terena i ostalim projektima na Prukljanu postavio je izravno županu Marku Jeliću Goran Šimić s Liste Grupa Marka Jelića na današnjem Aktualnom satu sjednice Županijske skupštine.

"Vi ste upoznati s tim da je to strateški projekt Vlade RH. Ono što ja mogu reći kao čovjek koji se bavi zaštitom okoliša je da dijelim zabrinutost, ali ne mogu više od toga reći dok ne dođemo do potrebnih dokumenata. Zabrinut sam dok me ne uvjere u suprotno", odgovorio je Jelić.

Nediljko Dujić osjestio se pozvanim da reagira na tu temu sa posve suprotnim stavom. "Ja sam čovjek koji je tu markicu golf igrališta ucrtao u Prostorni plan Grada Skradina prije 17 godina. Bilo je puno nerazumijevanja od strane i Županije i Vlade. Konačno je to sada došlu u provedbu. Slijedeći korak je izrada studije utjecaja na okoliš i ona je ključ svega. Taj tvrdim da taj projekt nije projekt ni Grada Skradina ni Županije nego je nacionalni projekt. Prošao sam niz takvih lokacija u Europi i treba nam biti samo žao što se to već nije izgradilo. Nemojmo na tome kupiti političke poene dok se ne izrade potrebne studije.

Vijećnik Šimić upitao je Dujića zašto je dano investitoru da izradi studiju utjecaja na okoliš, a ne nekoj nezavisnoj instituciji. Smatra da to otvara mogućnosti malverzacija. Dujić je na to rekao da je to i njemu nelogično kao i u drugim projektima. "Tako je utvrdila država. Propisano je da to financiraju investitori, ali pratit ćemo što se radi nećemo dozvoliti malverzacije.

Iz kategorije: Vijesti