Datum objave: 03. Kolovoz 2021

UOČI PROSLAVE OLUJE / U Šibeniku položeni vijenci i zapaljene svijeće na gradskom groblju Kvanj i pored spomenika palim hrvatskim braniteljima na Baldekinu

Diana Ferić
Diana Ferić

 U povodu obilježavanja 5. kolovoza - Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja" jutros su kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod spomenika  hrvatskim braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće. Cvijeće i svijeće položili su članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno gradonačelnikom Željkom Burićem i njegovim zamjenikom Danijelom Miletom, izaslanstvo Šibensko-kninske županije na čelu sa županom Markom Jelićem i zamjenicom Iris Ukić Kotarac, a  počast su  odali i predstavnici Hrvatske vojske, Hrvatske ratne mornarice, Policijske uprave Šibensko-kninske te političkih stranaka.

Na komemorativnom skupu ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Baldekinu pripadnici povijesne postrojbe Šibenska gradska straža  položili su zajednički vijenac u ime svih žitelja Šibensko-kninske županije dok su izaslanstva zapalila svijeće, a potom i položila ruže na spomen ploču s uklesanim imenima 269 poginulih, smrtno stradalih i nestalih branitelja Šibensko-kninske županije. Molitvu odrješenja predvodio je policijski kapelan don Darko Poljak. 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: