Datum objave: 27. Srpanj 2021

JOŠ O KOALICIJI HDZ -A I SUVERENISTA U GRADSKOM VIJEĆU / Na natječaj za direktora "Vodovoda" javio se i navodni Zekanovićev čovjek, vidjet ćemo kako će proći

Diana Ferić
Diana Ferić

Koalicija Hrvatskih suverenista, na čelu s Hrvojem Zekanovićem, i HDZ -a u Gradskom vijeću Grada Šibenika i ono što se krije iza te suradnje obilježili su prvu konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća, a sigurno će biti top tema i dalje. Čim se doznalo da će Zekanović podržati HDZ u Gradskom vijeću i pomoći im da osiguraju većinu u kuloarima se počelo govoriti o cijeni toga dogovora odnosno o političkoj trgovini. Spominjalo se kako Zekanović traži kontrolu nad Vodovodom i odvodnjom i tvrtkom Batižele odnosno da se na čelo tih tvrtki postave njegovi ljudi. I on i Željko Burić, koji je s njim pregovarao u ime HDZ -a, to su pokušali odlučno demantirati. Burić je tvrdio kako nije bilo riječi o podjeli funkcija već da je to suradnja isključivo u korist razvoja Grada Šibenika, a slične izjave davao je i Zekanović. "Ja sam i do sada podržavao projekte koji su bili dobri, primjerice Poljanu, i tako će biti i u ovom mandatu gradske vlasti. Ništa više od toga Te priče o tomu da smo tražili i dobili rukovodeća mjesta u nekim gradskom tvrtkama nisu istinite", izjavio nam je tada.

No vrlo brzo, na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća pokazalo se da to baš i nije tako i da je Zekanović na svojevrstan način "ucijenio" Burića koji mu je prepustio da vodi priču oko Batižela i takozvanog projekta "Novi Šibenik" koji bi trebao nastati na zemljištu bivšeg TEF -a. Prikazao je sebe kao volontera na tom projektu koji spašava njegovu realizaciju koja bi se, da nije njega, dogodila tko zna kada i bi li s euopće dogodila. 

Teško da je slučajno i to što je ubrzo raspisan natječaj za direktora tvrtke "Vodovod i odvodnja". Dobro, natječaj se očekivao jer je promijenjen Zakon, a i sadašnji direktor iduće godine odlazi u mirovini no sigurno nije slučajno da se na njega, kako javlja Šibenik IN, javio javnosti nepoznati Damir Martinović, diplomirani inženjer pomorskog prometa. Kažu da je to Zekanovićev čovjek i da će on biti izabran. Njegovo se ime spominjalo od početka, i prije nego je raspisan natječaj. Vjerojatno tu ima nečega jer zašto bi se jedan inženjer pomorskog prometa javio na natječaj za prvog čovjeka Vodovoda i odvodnje, tvrtke koja nema veze s pomorstvom i pomorskim prometom, ako nema političko zaleđe.  Formalno, sigurno ispunjava uvjete jer se uz ekonomsku i pravnu traži i tehnička struka, a za očekivati je i da ima pet godina rada na rukovodećim mjestima što je jedna od uvjeta u natječaju. To su za sada nagađanja i sumnje, ali vrlo brzo će sve biti jasno. Direktora bira Skupština Vodovoda i odvodnje, a većinu glasova u njoj ima Grad Šibenik.

Nedavno je raspisan natječaj i za drugo rukovodeće mjesto koje bi, prema neslužbenim tvrdnjama, trebalo pripasti Hrvatskim suverenistima. Riječ je o direktoru nove tvrtke Batižele u kojoj udjele imaju država i Grad Šibenik. I iz tog izbora dat će se jasno iščitati karakter suradnje HDZ i Hrvatskih suverenista u Gradskom vijeću. Ako laže koza, ne laže rog, stara je narodna poslovica!

Iz kategorije: Vijesti