Datum objave: 24. Srpanj 2021

ZAVRŠEN SUPERTOON / U pet dana prikazano je 150 filmova iz recentne svjetske produkcije animiranog kratkog filma, a prvi put je u program Festivala uključen strip

Diana Ferić
Diana Ferić

Dodjelom nagrada u brojnim kategorijama za animirani film i strip završio je sinoć u Šibeniku 12. Međunarodni festival animacije i stripa Supertoon. Tijekom pet dana u pet natjecateljskih kategorija prikazano je  150 filmova iz recentne svjetske produkcije animiranog kratkog metra u ljetnim kinima na Maloj loži, Gorici i u Đardinu.

Prvo izdanje koje uključuje i natjecanje stripa, i to u kategorijama strip album i strip časopis donijelo je 25 stripova koji su bili izlčoženi za posjetitelje u Galeriji Sv. Krševan.

Prikazani su među ostalim, filmovi "Sve te senzacije u mom trbuhu" Marka Dješke, "Pustolovine Glorije Scott – Umorstvo u katedrali" Matije Pisačića i Tvrtka Rašpolića, "Vidiš li ih ti?" Brune Razuma, "The Raft" Marka Meštrovića, "Comeback" Vladimira Leschiova, "The Stork" Lucije Mrzljak, "L’amour en plan" Claire Sichez, "Vadim on a Walk" Sashe Svirskog, "Anna, Cat-and-Mouse" Varye Yakovleve, "The Hangman at Home" Michelle Kranot i Urija Kranota, "Listen Papa!" Tatiane i Olge Poliektove, "Love in the Time of Tourism" Vessele Dantcheve.

U žiriju za animirane filmove bili su  Alexis Hunot, Lucija Bužančić i Žarko Ivanov (kategorije kratkog filma Grandtoon i studentskog filma Studentoon) te Milivoj Popović, Valéntin Gregoire i Vladimir Sokačić (kategorije glazbenih spotova Supertune i namjenskih filmova Supercomm).

Krešimir Zimonić, Igor Hofbauer i Jurica Starešinčić ocjenjivali su stripove u konkurenciji.

Organizirane su i radionice, a mladi polaznici posebno su istaknuli Planktoon , radionicu animacije za djecu.

Iz kategorije: Vijesti