Datum objave: 22. Srpanj 2021

POOŠTRENE EPIDEMIOLOŠKE MJERE / Načelnici stožera četriju dalmatinskih županija koordinirat će provedbu novih pooštrenih mjera od ponedjeljka

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Županijski stožeri dalmatinskih županija zajednički će kooordinirati nove,pooštrene epidemiološke mjere koje u ponedjeljak stupaju na snagu, dogovoreno je na današnjem radnom sastanku koji je inicirao  načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko dalmatinske županije Damir Gabrić,a sudjelovali su načelnicima stožera civilne zaštite sve četiri županije. Glavna tema sastanka bila je trenutna epidemiološka situacija u Dalmaciji tijekom turističke sezone, te ujednačavanje postupaka i mjera koje su u nadležnosti županijskih stožera civilne zaštite.

"Veseli me da su se kolege odazvale današnjem sastanku na kojem smo razmijenili mišljenja o aktualnoj situaciji po pitanju koronavirusa. Gotovo u svakoj od ovih županija čiji su predstavnici bili danas na sastanku, imamo sličnu situaciju i to je bio jedan od razloga zbog kojeg smo odlučili zajednički sagledati što napraviti, a sve s ciljem smanjenja broja novooboljelih osoba, odnosno sprečavanja njihova povećanja. Osim problema vezanih za covid situaciju, razgovarali smo i o ostalim aspektima sigurnosti tijekom turističke sezone na području naših županiji”, kazao je Damir Gabrić.

U srijedu je voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio da se uvode nove mjere koje će se odnositi na Jadransku regiju, na dio koji je narančasti.

“Brojevi rastu i mi moramo nešto napraviti kako bi spriječili barem da se neki događaji ne pretvore u superširitelje”, rekao je.

Nove mjere

Svi oni skupovi iznad 50 do 1000 ljudi će se morati organizirati tako da za njihovu organizaciju preuzmu lokalni stožeri zajedno s županijskim stožerima.

Svadbe će se dozvoliti do najviše 200, 300 ljudi, rekao je ministar. Sportska natjecanja isto će biti dostupna za one koji imaju covid potvrdu. Bitno je cijepiti se, imati negativan test ili da je osoba preboljela koronu.

Iz kategorije: Vijesti