Datum objave: 05. Srpanj 2021

ŠETNICA ĆE POSTATI JOŠ OMILJENIJA / Grad Šibenik i Županijski zavod za javno zdravstvo uz šetnicu uređuju vježbalište

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Grad Šibenik grade vježbalište na šetnici u kanalu svetog Ante brinući se za zdravlje građana i omogućujući im da imaju što više prilika za vježbanje.

Kroz projekt Živjeti zdravo HZJZ je osigurao sredstva za kupnju opreme za vježbanje na otvorenom za jedan park ili šetnicu u svakoj županiji kao i sredstva za naknadu voditeljima za provedbu aktivnosti Volonteri u parku s ciljem aktivnog provođenja slobodnog vremena djece i obitelji, poticanja socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju, osnaživanja međugeneracijske solidarnosti i očuvanja okoliša. Kako bi se dodatno motiviralo obitelji s djecom na provođenje slobodnog vremena vani, na otvorenom, u svako doba, formiran je set opreme koji potiče na kretanje i socijalizaciju te djeluje kao poticajni okolišni čimbenik za rano usvajanje zdravih stilova života.

'Grad Šibenik je platio projekt postavljanja i, s Javnom ustanovom Priroda Šibensko-kninske županije, ugovorio izvođača radova postavljanja ovog seta opreme i uređenja okoliša za vježbalište na otvorenom. Kanal sv. Ante je postao mjesto boravka starih i mladih rekreativaca, mjesto šetnje, pa i izleta, osobito u ovo pandemijsko vrijeme. Set opreme koji je u blizini postavljen prije osam godina je odavno propao, pa je odabir lokacije za ovaj novi set bio logičan. Ionako su građani u više navrata pitali kad ćemo zamijeniti rashodovane sprave, ne znajući da Grad Šibenik nije upravitelj tog prostora.', kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

Provedba ovoga projekta obavlja se u okviru Prioritetne osi 2 'Socijalno uključivanje', Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.' Europskog socijalnog fonda. Projekt Živjeti zdravo traje do prosinca 2022., a novo vježbalište u kanalu sv. Ante bit će otvoreno do kraja srpnja. Ukupan iznos projekta na razini Republike Hrvatske je 30.373.299,36 kuna, a iznos EU potpore je posto.

Iz kategorije: Vijesti