Datum objave: 28. Lipanj 2021

PROMET / Nepropisna brzina i vožnja pod utjecajem alkohola i dalje su najčešći prekršaji vozača na šibenskim prometnicama

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je najčešći uzrok prometnih nesreća na području Šibensko - kninske županije, ali i najčešći prekršaj na koji nailazi policija u kontroli prometa. Rekorder je prošlog tjedna bio Talijan koji je zaustavljen na autocesti A-1, u 21,32 sati jer je vozio brzinom od 206 km/h. Na mjestu na kojem je počinio prekršaj naplaćena mu je novčana kazna od 5.000 kuna.

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 27 prometnih nesreća u kojima je 12 osoba ozlijeđeno. Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila, ističu u PU šibensko - kninskoj.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 230 prekršaja, od toga više od polovice, 132 zbog nepropisne brzine. Slijedi nekorištenje sigurnosnog pojasa (15), upravljanje pod utjecajem alkohola (11), vožnja s isteklom prometnom dozvolom (4), nekorištenje zaštitne kacige (6) i dr.. Iz prometa su  isključena 22 vozača i 4 vozila.

Problem je i dalje vožnja u pijanom stanju. Tako je 26. lipnja u 11,35 sati u Ražinama zaustavljen 54-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom Audi šibenskih registarskih oznaka, a izmjerena mu je koncentracija od 2,68 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Policija je u noći od 26. do 27. lipnja provodila akciju „Suzbijanje prekršaja mladih i alkoholiziranih vozača“ . Zaustavili su i kontrolirali ukupno 42 vozila, a utvrđeno je 16 prekršaja, najviše,8, zbog vožnje pod utjecajem alkohola te zbog nepropisne brzine.

Iz kategorije: Vijesti