Datum objave: 24. Lipanj 2021

Iskra brodogradilište Šibenik / Zajednička fotografija u povodu 75 godina brenda "Iskra", ali i zadovoljstva zbog punih navoza

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zajedničkom fotografijom zaposlenici Iskra brodogradilišta Šibenik, koje je prije dvije godine preuzela slovenska grupa Iskra, snimili su u tom brodogradilišta zajedničku fotografiji u povodu 75. obljetnice tvrtke "Iskra", ali i obilježavajući odlične rezultate poslovne sezone nakon krize koju su lani prošli zbog pandemije koronavirusa.

Iako je sezona radova, koja obično završava krajem svibnja, prošla svi navozi u tom brodogradilištu su puni, a tako će nastaviti i u srpnju. Zbog toga su zaposlili još 15 radnika. Iskra brodogradilište Šibenik ove godine bilježi značajan porast remontnih aktivnosti u komercijalnom segmentu pa je do sada je na njihovim navozima radi remonta ukupno bilo 130 plovila.

Prošlog proljeća smo imali malo posla jer je zbog lockdowna, koji je uključivao i zabranu kretanja, velik dio klijenata odgodio je radove, ali ove sezona je u poslovnom smislu premašila sva naša očekivanja. To potvrđuje da smo se dokazali kvalitetom i pouzdanošću na globalnom tržištu i da potražnja naših usluga servisiranja i remonta brodova raste", kažu u Upravi Iskra brodogradilišta Šibenik.

Slovenski proizvođač elektrotehničkih proizvoda Iskra preko svog novog društva osnovanog u Šibeniku Iskra brodogradilište 1 d.o.o. Za gradnju i popravka brodova tadašnje Remontno brodogradilište Šibenik, preuzeo je 2019. godine.

Nakon provedenog financijskog i operativnog restrukturiranja ta tvrtke uspješno posluje te postiže odlične proizvode rezultate pod novim brandom "Iskra Shipyard".Trenutno imaju 166 zaposlenika.

Tvrtka "Iskra", elektro i sistemske rešitve d.o.o. iz Ljubljane preuzela je nedavno 100 posto udjela u hrvatskom poduzeću ELKA d.o.o., najvećem proizvođaču električnih kabela u ovom dijelu Europe.

Iskra grupa posluje iznimno dobro, unatoč pandemiji koronavirusa. Prošlu godinu završili su s rekordnih 130 milijuna eura konsolidiranih prihoda, a ove godine očekuju daljnji rast od preko 20 posto.

O Grupi Iskra:

Grupa "Iskra", vodeći je regionalni, globalno prisutni ponuđač inteligentnih industrijskih rješenja i najsuvremenijih elektrotehničkih proizvoda. "Iskra" ove godine obilježava 75. obljetnicu nastanka i kontinuirane proizvodnje. Tijekom tih godina stekla je respektabilan međunarodni ugled i izrasla u najveće slovensko poduzeće koje se bavi automatizacijom procesa, komunikacijskim i sigurnosnim sustavima za distribuciju električne energije, prijenosnih i mrežnih sustava, pročišćivačima voda, komunikacija putem visokonaponskih vodova, automatizacije željezničkog i cestovnog prijevoza te softverskih rješenja na području energetike i logistike. Logo "Iskre" nose i mnogi visoko tehnološki proizvodi iz područja energetike, elektronskih kondenzatora, elemenata za suzbijanje smetnji, tehnika prebacivanja, električnih mjernih instrumenata, baterija, antena, jezgara i potenciometara, a nudi usluge galvaniziranja kao i upravljanja i održavanja objekata. Grupa "Iskra" je u 100 postotnom vlasništvu obitelji Šešok, zapošljava više od 1300 radnika, a temeljni kapital tvrtke je 28 065 567,31 EUR.

Iz kategorije: Vijesti