Datum objave: 15. Lipanj 2021

SEZONSKI BRODKI PRIJEVOZ / Od danas voze brodovi na omiljena gradska kupališta Martinsku i Jadriju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sezonske brodske linije od Mandaline do Martinske  i od Šibenika do Jadrije organiziran je i ove godine, a brodovi  Avalon i Plima prevozit će putnike od danas, 15. lipnja do 15. rujna, priopćili su iz gradske uprave.

„Upravo su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, glavni razlozi zbog kojih smo i ove godine uspostavili brodsku liniju, koja se pokazala i kao dobra nadopuna ponudi grada Šibenika. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu“ poručio je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Osim izbjegavanja gužvi na cestama, pristupačne cijene karata i brodska vožnja uz najljepši pogled na Šibenik i Kanal sv. Ante, samo su neke od prednosti brodskog prijevoza. Sudeći prema reakcijama građana proteklih godina, gradske brodske linije postaju neizostavni dio ljetne ponude grada Šibenika.

Kao i prošle godine, na kupanje na Martinsku možete brodom Avalon, a do Jadrije brodom Plima.  Cijena karte u jednom smjeru na liniji Mandalina – Šibenik – Martinska iznosi 7 kuna, povratna košta 10 kuna, a moguće je i kupiti mjesečnu kartu po cijeni od 200 kuna za kružnu brodsku liniju Mandalina - Šibenik – Martinska.

Za liniju Šibenik – Jadrija karta u jednom smjeru košta 10 kuna, dok cijena povratne karte iznosi 16 kuna. Inače, djeci do šest godina za obje brodske linije osiguran je besplatan prijevoz.

Linije će ploviti prema niže navedenom redu plovidbe do 15. rujna 2021. godine. 

 

Iz kategorije: Vijesti