Datum objave: 14. Lipanj 2021

STIŽU LJETNE TEMPERATURE / U ovom tjednu u Dalmaciji će biti sunčano, a temperatura zraka ići preko 30 stupnjeva celzijusa,

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Meteorolozi najavljuju da je pred nama vruć tjedan, a temperature će u cijeloj Hrvatskoj ići preko 30 stupnjeva Celzijevih. 

Prema prognozama, temperatura bi trebala rasti iz dana u dan, a vrhunac bi trebao biti za vikend. 

Vjerojatno nam stiže i prvi ovogodišnji toplinski val.

"Iduće dane obilježit će cirkulacija stabilnog vremena. Bit će sunčano i sve toplije, štoviše, i vruće u većini predjela u drugom dijelu ovoga tjedna. Mogao bi to biti i prvi ovogodišnji toplinski val", prognozirala je meteorologinja N1 Tea Blažević. 

S ponedjeljkom - koji će na kopnu biti manje topao od nedjelje i malo vjetrovitiji, na Jadranu ujutro ponegdje na udare i uz olujnu buru - počinje razdoblje stabilnijeg vremena, koje će potrajati barem do subote. Prevladavat će sunčano, a od utorka će ponovno biti i sve toplije. Štoviše, u drugoj polovici tjedna danju i vruće", sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremila dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Danas će u Dalmaciji biti pretežno sunčano uz slabu i umjerenu, u prvom dijelu dana na udare i jaku buru, potom poslijepodne sjeverozapadnjak koji na otocima i na otvorenom moru može biti jak. Najviša dnevna temperatura između 25 i 28 °C.

Iz kategorije: Vijesti