Datum objave: 13. Lipanj 2021

DAN HRVATSKE DIPLOMACIJE / Proslavljeni hrvatski kuhar Ivo Svirčić svojim delicijama uveličao proslavu Dana hrvatske diplomacije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dan hrvatske diplomacije koji se obilježava na dan 879. godine kada je papa Ivan VIII. u pismu hrvatskom vladaru knezu Branimiru priznao suverenost srednjovjekovne hrvatske države, svečano je obilježen u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman tom je prigodom polaznicima 14. dvomjesečnog stručnog diplomatskog tečaja Diplomatske akademije i polaznicima 21. generacije jednogodišnjeg stručnog studija Diplomatske akademije uručio diplome, a u obraćanja, je istaknuo vanjskopolitičke prioritete Republike Hrvatske i napore hrvatske diplomacije u provođenju glavnih aktivnosti u proteklih godinu te najavio brojne izazovne zadatke i ciljeve koji stoje pred našom diplomacijom u narednom razdoblju.
Tom prigodom predavanje o pravnoj osobnosti Svete Stolice i njezinoj ulozi u međunarodnoj zajednici održao je apostolski nuncij u Hrvatskoj monsinjor Giorgio Lingua.
Proslavu Dana hrvatske diplomacije svojim je delicijama uveličao proslavljeni kuhar s otoka Krapnja, Ivo Svirčić, prvi kuhar hrvatske diplomacije koji punih 14 godina bio kuhar u veleposlanstvu Republike Hrvatske u SAD-u. On je za goste i uzvanike proslave Dana hrvatske diplomacije, predstavnike diplomatskih predstavništava u Hrvatskoj, sadašnje i bivše hrvatske diplomate, visoke državne dužnosnike i članove Hrvatskog diplomatskog kluba, upriličio svečani ručak na kojem je još jednom pokazao svoje kuharsko umijeće za koje je tijekom svoje kuharske karijere u diplomaciji dobio brojna priznanja i pohvale.

Foto: Danijel Ferić

Iz kategorije: Vijesti