Datum objave: 08. Lipanj 2021

MIJENJAJU DOSADAŠNJU PRAKSU / Podžupanica Iris Ukić Kotarac izravno prima pitanja i primjedbe građana na svoj e mail, podžupani više nisu "fikusi"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Marko Jelić,šibenski podžupan i njegova prva suradnica, Iris Ukić Kotarac, podžupanica Šibensko - kninske županije najavili su u predizbornoj kampanji da će biti potpuno otvoreni prema građanima i da će im biti na raspolaganju odnosno pa tako i postupaju. Drugog dana nakon što su preuzeli vlast Iris Ukić Kotarac je na svom Facebook profilu objavila da joj se građani mogu izravno obratiti na njezin e mail l Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa svim pitanjima i problemima koji ih muče.

 
"Svjesna sam toga da će to zahtijevati dosta truda, ali nastojat ću svima biti na usluzi i pružiti informaciju. Građanima moramo dati priliku da vrate povjerenje u institucije", kazala nam je.
 
Taj njezin post pokazao je koliko je zapravo građanima malo pažnje potrebno da pozitivno reagiraju. Dobila je više od 300 lajkova i pedesetak komentara u kojima građani zahvaljuju na tom potezu i podržavaju ga. To samo pokazuje da je dosadašnja županijska vlast zapustila tu vrlo bitnu izravnu komunikaciju s građanima.
 
 
Novi župan promijenio je još jednu dosadašnju praksu. Podžupanicu Iris Ukić Kotarac i podžupana Ognjena da sudjeluju  u svim radnim procesima u svim upravnim odjelima, i da donose  odluke,
 
"Marko je tijekom kampanje jamčio da "svi trebamo biti jednaki" i to je ozbiljno mislio.Danas je to potvrdio tako da je nama zamjenicima, dao jednakopravni status. Županova odluka da Ognjena i mene ovlasti da sudjelujemo u svim radnim procesima u svim upravnim odjelima, i da donosimo odluke, izazvao je čuđenje i nevjericu službenika županije.", istaknula je Iris Ukić Kotarac i ponovila izjavu koju je jučer za televiziju N1 dao župan Jelića,a to je da se nitko u županijskoj upravi ne treba bojati otkaza ako želi raditi.
Iz kategorije: Vijesti