Datum objave: 28. Svibanj 2021

IZGRED U KNINU / V.d ravnatelja kninskog Muzeja u alkoholiziranom stanju napao i vrijeđao tim HDZ -ovog kandidata Nikolu Blaževića i njegov tim

Diana Ferić
Diana Ferić

Ante Šimić, v.d. ravnatelja Muzeja Grada Knina, koji je, kako kažu u HDZ -u, i dio najužeg tima Marka Jelića  i njegove administracije u Kninu sinoć je, nakon sučeljavanja kandidata za gradonačelnika Grada Knina u drugom krugu HDZ -ovog  Nikole Blaževića i  Marija Ćaćića kojeg podupire Grupa birača Marka Jelića, u vidno alkoholiziranog stanju vrijeđao članove HDZ -ovog tima i pokušao ih fizički napali, priopćili su  na današnjoj konferenciji za novinare Nikola Blažević i Nediljko Dujić, predsjednik ŽO HDZ -a. Posebno su zatečeni tim, kako su kazali, što se  ni  Ćaćić ni nitko iz opcije koja ga podupire nije osudio taj izgred.

"Šimić je upao u prostor u kojem je organizirano sučeljavanja na kninskoj tvrđavi i psovao i vrijeđao članove našeg tima u kojem su bile i žene. Mislim da je to nedopustivo i da javnost mora znati kako se ponašaju osobe koje obnašaju javne funkcije. Osnivač kninskog muzeja je Grad Knin i on je službena osoba. Kampanja za drugi krug izbora je bila dostojanstvena i korektna i ovo nikome nije potrebno. Začudila me reakcija gospodina Ćaćić danas na sučeljavanju u programu Radio Knina koji je na izravno novinarsko pitanje to što se sinoć dogodilo relativizirao te je dodao kako je to gospodin Šimić dobio prijetnje da će biti smijenjen ako pobijedi Blažević kao da je to opravdanje", kazao je Dujić.
 
 
Nikola Blažević je opisao taj izgred koji se dogodio nakon sučeljavanja kada je Šimić upao u prostor u kojem  je ono organizirano.
"Unosio se u lice članovima našeg tima. Psovao je nas i naše obitelji, psovke su bile upućene i damama u našem timu. Pokuša je na nas i fizički nasrnuti sve dok se jedna od članova njihovog tima nije izveo vani. Međutim on nas je i poslije dočekao i vrijeđao, Bio je to izljev mržnje prema nama i stranci koju predstavljamo. Pozvali smo policiju. Utvrdili su da je Šimić imao veću količinu alkohola u krvi. Za nas je nedopustivo i to što su gospodin Čačić i njegov tim iako  su vidjeli sve što se događalo otišli i nisu sačekali policiju",  istaknuo je Blažević dodavši da je ponosan na to što se članovi njegovog tima nisu dali isprovocirati i što su do kraja bili dostojanstveni.   Blažević je zamjerio Ćaćić što na današnjem sučeljavanju nije osudio takvo ponašanje i što je to pokušao prikazati kao običnu prepirku. 
 
Dujić je na kraju pozvao sve kandidate u drugom krugu izbora da svojim ponašanjem ostaju do kraja u granicama pristojnosti.
Iz kategorije: Vijesti