Datum objave: 16. Svibanj 2021

IZBORNI REZULTATI PO ŽUPANIJI / Rekorder po broju glasova birača je Stipe Petrina, u Kninu vodi Jelićev Mario Čačić, ali mu je Blažević iz HDZ blizu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Najveći broj glasova birača na ovim lokalnim izborima, prema do sada obrađenim biračkim mjestima dobio je Stipe Petrina, kandidat za načelnika Općine Primošten. Za njega je glasalo oko 72 posto birača u Općini Primošten koji su izašli na izbore. Njegov glavni protukandidat Nedjeljko Marino, kandidat HDZ -a osvojio je 15 posto glasova. Obrađeno je 75 posto biračkim mjesta. Izlaznost je bila vrlo visoka - gotovo 64 posto.

U Općini Vodice, na 77 posto obrađenih biračkih mjesta uvjerljivo vodi Ante Cukrov, kandidat HDZ -a i HSLS -a s 46,17 posto glasova,a druga Je Sanja Radin Mačukat, kandidatkinja NL Stipe Petrina s 23, 28 posto glasova.

U Kninu vodi Mario Čačić,kandidat Grupe birača Marka Jelića za kojeg je glasovalo 36,53 posto građana,a drugi je Nikola Blažević, HDZ koji je dobio 33, 18 posto glasova,a treća Anja Šimpraga, kandidatkinja SDSS -a i SDP-a je osvojila 17 posto glasova pa u drugi krug idu prva dva plasirana kandidata.

Josip Begonja, HDZ dobio je 51,42 posto glasova na 80 posto obrađenih glasova pa vjerojatno prolazi već u prvom krugu.

Skradin ima novog - starog gradonačelnika Brajkovića, HDZ koji nije imao niti jednog protukandidata kao i SDSS-ovi kandidati za  načelnike Općina Kistanje i Biskupija.

U Općini Rogoznic uvjerljivo vodi HDZ -ov Marijo Mladinić koji je, na 85 posto obrađenih biračkih mjesta dobio 50 posto glasova, Nezavisno Joško Živković je četvrti s 13 posto glasova birača.I

Iz kategorije: Vijesti