Datum objave: 16. Svibanj 2021

PRVI NESLUŽBENI REZULTATI IZBORA ZA GRAD ŠIBENIK / Uvjerljivo vodi Željko Burić kandidat HDZ -a za gradonačelnika, ali i lista HDZ -a u Gradskom vijeću

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Željko Burić, kandidat HDZ -a i HSLS -a za gradonačelnika Grada Šibenika dobio je 46,30 posto glasova birača na 33 posto prebrojani9h glasova birača koji su izišli na današnje lokalne izbore. Drugi je Tonči Restović, kandidat SDP -a za kojega je glasalo 19,45 posto birača, a na trećem mjestu je Hrvoja Zekanaović, kandidat Hrvatskih suverenista i koalicijskih partnera s 10,78 posto glasova. Na četvrtom mjestu je Reformist Petar Baranović koji je osvoji 6,71 posto glasova. Slijedi Ivo Glavaš, kandidat NL Stipe Petrina s oko 6 posto glasova, potom Mario Kovač koji je dobio 5,0 posto i zadnji je HSS-ov Davor Živković s 2,3 posto glasova birača.

Najveći broj glasova građana među kandidatima za Gradsko vijeće dobila je lista HDZ -a i HSLS - a, 41,4 posto, potom NL Stipe Petrina koju je nosila Iris Ukić Kotarac za koju je glasalo 18,1 posto građana. Listu SDP -a podržalo je 17, 33 posto birača, a Suverenista i koalicijskih partnera 9, 27 posto. Slijedi lista DP, LOZE i MOST -a za koju je glasovalo 6,64 posto građana, Reformisti su dobili 5,17, a lista Davora Živkovića odnosno HSS -a 2,12 posto građana.

Iz kategorije: Vijesti