Datum objave: 16. Svibanj 2021

IZBORNI STOŽERI / U nedostatku izlaznih anketa čekaju se prvi neslužbeni rezultati DIP -a, izgleda da bi na razini Županije Jelić i Pauk mogli u drugi krug

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Izlazne ankete za manje gradove nisu rađene pa se za sada ne zna kako bi mogli izgledati izborni rezultati u Šibensko - kninskoj županiji i jedinicama lokalne samouprave u njoj. Kolege iz Šibenika Ina su na terenu i prate reakcije u izbornih stožerina kandidata.

Prema informacijama iz dva birališta u gradu, u drugi će krug izbora za župana ići Goran Pauk i Marko Jelić. Ide promjena i mi ćemo biti njezin sastavni dio, a uvjet za našu podršku su neke stavke iz naše kampanje - kazao je kandidat SDP-a za župana šibensko-kninskog Joško Šupe ističući da je neugodno iznenađen rezultatima te da je očekivao veću potporu birača u Šibeniku.

Iako je riječ o rezultatima iz samo dva birališta u gradu, oni su vrlo znakoviti, dodao je. Moja podrška u drugom krugu izbora svakako će ići gospodinu Jeliću, a jedan jedini uvjet za to je da u svoj program uvrsti i neke stavke iz našeg programa. Prema onom što su do sada komunicirali, mislim da je to razvidno - kazao je Šupe nakon prvih rezultata s birališta u Šibeniku koji mu ne idu u korist, javlja ŠibenikIn.

- Za Županijsku skupštinu još uvijek nema rezultata, ali sigurno ćemo osvojiti više od dva mandata koja sad imamo, minimalno njih šest - naveo je Šupe.

Tonči Restović, kandidat SDP -a za gradonačelnika Šibenika ukazao je na slabu izlaznost na izbore.

Prema podatcima s nekih biračkih mjesta u Šibeniku HDZ i Željko Burić dobro stoje i dobili su znantno više glasova od Restovića.Na jednom je lista HDZ -a dobila 112 glasova, SDP 63, a NL Stipe Petrina 70. Na dugom je Burić dobio 150, a Restović 74. No to je premali broj podataka za bilo kakav zaključak o mogućim rezultatima izbora.

 Kao što već znate, izlaznost je nešto veća nego 2017. godine. Zasad s terena imamo premalo informacija, a ono što imamo zvuči optimistično. Ajmo mi za neki konketni komentar ipak pričekati da dobijemo brojeve s više biračkih tijela", rekao je Željko Burić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Šibenika.

 "Ovu kampanju smo odradili iznimno dobro i iskoristili sve marketinške alate na najbolji mogući način. Mislim da smo se uspjeli nametnuti kao relevantna politička opcija u Šibeniku. Konkurencija nam je iznimno jaka, HDZ i SDP, i moje je mišljenje da je najmanji rezultat koji možemo osvojiti je da budemo treća snaga u našem gradu", kazao je Hrvoje Zekanović.

Ne krije ni da se nada da se vidi u drugom krugu zajedno s aktualnim gradonačelnikom Burićem. Komentirao je i postotak izlaznosti koji je sličan kao i na prošlim izborima.

- Po ovom postotku izlaznosti vidimo da nismo uspjeli ljude koji su nezadovoljni HDZ-om i koje je pasivizirao potaknuti da izađu na izbore. Dakle, problem je taj da HDZ ima svoje glasačko tijelo koje izađe na izbore i one koje je pasivizirao i ne žele uopće izaći na svoja biračka mjesta, te je ljude napravio apolitičnima. Izlaznost u županiji je loša - zaključio je Zekanović.

Iz kategorije: Vijesti