Datum objave: 29. Travanj 2021

BORBA PROTIV KORONAVIRUSA / U dvorani na Baldekinu cijepi se više od 1 000 građana, u Solarisu turistički djelatnici, a u Bolnici prosvjetari

Stanko Ferić
Stanko Ferić
Treće masovno cijepljenje građana protiv COVID 19 infekcije počelo je jutros u 8 sati u sportskoj dvorani na Baldekinu,a li građani su došli znatno ranije i disciplinirano čekali. Osim na tom punktu danas je cijepljenje organizirano i za turističke radnike u Solarisu i za prosvjetne radnike u Zavodu za javno zdravstvo. Masovno cijepljenje na Baldekinu je u organizaciji Doma zdravlja Šibenik.
 
"Jutros je 1050 upisano tako da ne sumnjam da će svi biti cijepljeni. Ovo je više nego što smo do sada imali. Svi imaju svoje termine i neće biti problema. Danas cijepimo Pfizer cjepivom. Dio AstraZenece ići će po ambulantama. Poslali smo doze cjepiva u druge ambulante u priobalnim mjestima i dvadesetak na otoke. Sljedeći tjedna će nam doći dvostruko veća doza i otvorit ćemo dva punkta, oba u sportskoj dvorani na Baldekinu, ali različitim danima", kazao je Joško Jurić, ravnatelj Doma zdravlja.
U Solarisu će se cijepiti oko 400 turističkih djelatnika. I sljedeći tjedan će doći uglavnom Pfizerovo cjepivo. Obiteljski liječnici su pod pritiskom. Dnevno kontaktiraju i po 50 ljudi za cijepljenje. Rade ujutro u ambulantama a popodne ovdje cijepe ljude ili obrnuto. 
 
U suradnji s HZZO-om naš županijski Zavod organizirat će sutra u Solarisu prvi punkt za cijepljenje turističkih radnika. Planirano je cijepiti 300 turističkih radnika iz najvećih hotelskih kuća na našem području, a u tome će pomoći liječnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Riječ je o sljedećoj kategoriji prioriteta u cijepljenju koje ćemo za sve turističke djelatnike nastaviti i sljedećeg tjedna , ističe Diana Dulibić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, koji također provodi cijepljenje prioritetnih skupina.
 
Ispred  Hitnog medicinskog pregleda šibenske bolnice danas i sutra će se na posebnom punktu cijepiti  prosvjetni  radnici, njih  oko 200 iz svih srednjih škola iz Šibenika. 
 
Iz kategorije: Vijesti