Datum objave: 28. Travanj 2021

TROVAČI MAČAKA / Novi slučaj pokušaja trovanja maca na ulici još nije prijavljen policiji, ali traje kriminalistička obrada jednog drugog sličnog slučaja

Stanko Ferić
Stanko Ferić
Ljudi su zgroženi najnovijim pokušajem trovanja mačaka na Šubićevcu . U blizini zgrade OŠ Petra Krešimira na tlu je u najlonskoj vrećici ostavljena hrana kao mamac s otrovom, Na to je upozoreno na društvenim mrežama,a li nitko taj slučaj nije prijavio policiji pa ni civilne udruge za zaštitu životinja.
 
"U posljednjih 8 dana nismo zaprimili niti jednu dojavu da netko postavlja hranu s otrovom uz OŠ na Šubićevcu. U slučaju da se radi o pokušaju trovanja policija postupa po prijavi jer je u pitanju kazneno djelo „Ubijanje ili mučenje životinja“", kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko - kninske.
No u toku je kriminalističko istraživanje vezano na  trovanje mačaka u jednom drugom dijelu Šibenika.
 
"Od početka godine četvero građana nam je prijavilo  da su im otrovane mačke. Radi se o drugom dijelu grada, slučajevi su najvjerojatnije povezani i tu je kriminalističko istraživanje u tijeku", napominje Pavić.
 
U 2019. godini PU šibensko-kninska je evidentirala je  četiri kaznena djela „Ubijanje ili mučenje životinja“ od čega su 3 kaznena djela razriješena (3 psa) i počinitelji su kazneno prijavljeni. Radilo se o Tijekom 2020.g. evidentirali su  tri istovrsna kaznena djela (oštećena krava, pas i mačka), a razriješili su kaznenog djelo u slučaju mučenja psa. 
Iz kategorije: Vijesti