Datum objave: 27. Travanj 2021

HSU SE PRIKLJUČIO PETRU BARANOVIĆU / Zalažu se za gradnju novog doma za stare i nemoćne, liftove u višekatnicama i besplatni autobusni prijevoz za umirovljenike

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska stranka umirovljenika u Šibeniku priključila se na narednim lokalnim izborima HNS -u i Hrvatskoj stranci reformista, i podržala je kandidaturu Petra Baranovića. Danas su održali konferenciju za novinare u blizini Cvjetnog doma na Vidicima zalažući se za izgradnju još jednog doma za stare i nemoćne u Šibeniku što je dio Baranovićevog izbornog programa. Nazočan je bio i Ivan Petković iz HNS-a, kandidat za Baranovićevog  zamjenika. Imat će zajedničku listu za Gradsko vijeće Grada Šibenika.

 "Hrvatska stranka umirovljenika prepoznala je naš program i naš senzibilitet za stariju populaciju pa tako i moje obećanje da ću pokrenuti izgradnju još jednog doma za umirovljenike jer ovaj ne zadovoljava sve potrebe. Trenutno na smještaj u Dom, i to već godinama čeka 350 potencijalnih korisnika", kazao je Baranović

Ljubica Kardum je istaknula kako joj je "izuzetna mi je čast što je došlo do ove koalicije koju su dogovorili i na nacionalnoj razini.

"Podržavamo izgradnju još jednog doma za stare i nemoćne iako to sve stranke imaju u svom programu. Taj dom mora biti suvremen. Naš drugi prioritet je aktualizirati gradnju liftova u višekatnicama. To je strašan problem jer stariji ljudi ne mogu izlaziti iz samoće svojih domova. Ja ću na sve načine pokušati da se to realizirati. Još je jedna krupna stvar,a to je besplatni autobusni prijevoz koji su mnogi umirovljenici izgubili. Dovoljno je bilo 15 minuta da gradska vlast to riješi s Autrotransportom. Najradosnije za umirovljenike su božićnice i uskrsnice. Njima to puno znači. Moramo se boriti da umirovljenici ne moraju obilaziti kontejnere", kazala je Ljubica Kardum.

Baranović je na kraju dodao kako u upravljanju gradom treba imati prioritete i razumijevanje za socijalne potrebe građana što, kaže kod aktualnog gradonačelnika Burića, ne prepoznaje.

Iz kategorije: Vijesti