Datum objave: 23. Travanj 2021

KORONAVIRUS DANAS / Imamo 80 novooboljelih, značajno manje nego jučer, ali je rekordan broj zaraženih koronavirusom u bolnicama

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 80 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije.

Nažalost, preminule su tri osobe: starija žena (1931. godište) i dva muškarca (1946. i 1955. godište) oboljeli od zarazne bolesti COVID-19, koje su se liječile u šibenskoj bolnici.

Trenutno su 604 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 76 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 17 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1923 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 206 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području naše županije, Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije zatražio je mišljenje nadležne Epidemiološke službe s posebnim naglaskom na potrebu za smanjenjem rizika unošenja i širenja bolesti COVID-19 u rad osnovnih i srednjih škola i u vezi s održavanjem nastave u osnovnim i srednjim školama. Iz pribavljenog mišljenja Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo proizlazi da je nastava na daljinu (on-line) još uvijek jedini prihvatljiv način održavanja nastave, budući da je veliki broj učenika i djelatnika u izolaciji ili samoizolaciji.

Strukovne škole koje izvode stručnu praksu izvan školskih ustanova (kod privatnih poslodavaca, u obrtničkim radionicama i sl.) mogu nastaviti s izvođenjem stručne prakse tijekom izvođenja nastave na daljinu uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

FOTO: Duško Jaramaz, Pixell

Iz kategorije: Vijesti