Datum objave: 11. Travanj 2021

KORONA & TURIZAM / Zagreb pretekao jadranske turističke destinacije. Svojim gostima nudi testiranje na COVID-19 koje subvencionira TZ.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Zagreb pretekao je sve jadranske turističke destinacije i u cilju spašavanja svog turističkog gospodarstva ponudio stranim turistima testiranje na COVID-19 u pola cijene zahvaljujući subvencijama svoje Turističke zajednice. Pravo na testiranje imaju svi strani turisti koji su u Zagrebu ostvarili najmanje jedno noćenje. TZ Grada Zagreba je stranim turistima omogućila stalni i izravni uvid u sve informacije o koronavirusu u Zagrebu te hotelima, javnim i privatnim ustanovama na zagrebačkom području.

Kako bismo našim turistima boravak u Republici Hrvatskoj učinili što ugodnijim i sigurnijim, Ministarstvo turizma i sporta RH pokrenulo je inicijativu i suradnju sa sustavom turističkih zajednica na projektu sigurnosti boravka turista u Hrvatskoj u smislu osiguravanja dodatnih punktova za testiranje u turističkim mjestima – kaže ministrica turizma i sporta RH, Nikolina Brnjac – Turistička zajednica grada Zagreba prepoznala je ovu inicijativu i omogućila testiranje na koronavirus kroz svoj Centar za posjetitelje. Želim istaknuti kako je sigurnost budućnost turizma, stoga je ova inicijativa izrazito važna za percepciju Hrvatske kao sigurne destinacije. Vidim ovo kao odličnu nadogradnju na već pokrenute aktivnosti vezane uz projekt Safe Stay in Croatia.

S obzirom na zahtjevna vremena u kojima se nalazimo, odlučili smo dodatno olakšati gostima  posjet Zagrebu odnosno potrebna testiranja na koronavirus te time, još jednom poslati poruku o našem gradu kao sigurnoj i odgovornoj destinaciji. Naime, u vrijeme pandemije posebnu pažnju posvećujemo sigurnosti jer putnici prvenstveno traže visoke sigurnosne standarde, kvalitetu i putovanje bez rizika. Kako je vikendima testiranje u Zagrebu  teže sprovesti, TZGZ želi svojim posjetiteljima osigurati i tu mogućnost pa će se tako ista  odvijati subotom, nedjeljom, blagdanima te neradnim danima od 10 do 18 sati – izjavila je direktorica TZGZ, gđa Martina Bienenfeld.

Uz uobičajene kanale komunikacije, TZGZ na svim svojim mrežnim stranicama ima podstranice posvećene isključivo informacijama vezano za pandemiju koronavirusa koje se svakodnevno ažuriraju na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom i francuskom jeziku.

Iz kategorije: Vijesti