Datum objave: 10. Travanj 2021

BURIĆ IDE PO TREĆI MANDAT I KAŽE: U Šibenčanima smo probudili ponos, vjeru u sebe i pobjednički duh

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska demokratska zajednica službeno je danas objavila kandidaturu Željka Burića za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Danijel Mileta ponovo je kandidiran na mjesto zamjenika. Kandidate su na predstavljanju došli podržati stranački kolege, predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko – kninske županije, Nediljko Dujić i njegov zamjenik Ivan Malenica.

Kao glavne argumente na temelju kojih će od birača tražiti povjerenje i za treći mandat, Željko Burić je istaknuo ispunjena obećanja, ostvarene rezultate i jasnu viziju razvoja:

„Kad smo preuzeli odgovornost u Šibeniku, zatekli smo neiskorištene potencijale, osjećaj nemoći i manje vrijednosti u odnosu na druge sredine. Zapuštene tvrđave, milijunske blokade u TEF-u i Poljana okovana automobilima najbolje opisuju atmosferu tog vremena. Nevjerojatno su tada zvučale najave da ćemo obnoviti sve tvrđave, izgraditi POS-ove stanove, skinuti hipoteke u TEF-u, riješiti problem Obonjana, omogućiti stotine radnih mjesta u zoni PODI, renovirati vrtiće i graditi nove. Mnogi nisu vjerovali ni da možemo rekonstruirati gotovo stotinu kilometara vodovodne i kanalizacijske mreže, u povijest poslati tisuće „crnih jama“, asfaltirati kilometre cesta, graditi petlje i čvorišta. Još nestvarnije djelovala su obećanja da će Šibenik postati svjetska destinacija kulturnog turizma, odredište digitalnih nomada i studentski grad po mjeri mladih. Danas smo svjedoci da je sve to ostvareno Poljanu sam namjerno ostavio za kraj. To je ostvarenje sna dugog četiri desetljeća, ali i više od toga. Poljana je simbol Šibenika. Nekad je bila simbol zapuštenosti i nemoći. Danas osvaja svjetske nagrade i o njoj pišu portali diljem svijeta. Nikad neću zaboraviti onu prekrasnu večer otvorenja. Tada sam po prvi put osjetio što ljudima zapravo znače svi ti naši projekti. Tu večer sam među Šibenčanima ponovo osjetio ponos, vjeru u sebe i pobjednički duh. Od „grada slučaja“ postali smo uzor susjedima. Šibenik je opet jak i ponosan. To je naša najveća pobjeda.

Naš posao nije završen. Imamo sjajan tim ljudi i jasnu viziju Šibenika budućnosti. Imamo plan, program i zacrtane projekte koje ćemo predstaviti u danima koji dolaze. Stoga pozivam naše Šibenčanke i Šibenčane da ostanemo pobjednici i zajedno nastavimo graditi ovu sjajnu šibensku priču.

Danijel Mileta se zahvalio Buriću što mu je i treći put ukazao povjerenje. Naglasio je da su gradski projekti plod sustavnog promišljanja. O njima se uglavnom priča u kontekstu EU fondova, milijunskih vrijednosti i građevinskih radova, a korist za građane ostane u drugom planu. Zahvaljujući projektima, broj zaposlenih je 2019. po prvi put prešao 14 tisuća. Zahvaljujući projektima sačuvane su stotine radnih mjesta u protekloj godini. Turistički promet je od 2013. godine porastao za nevjerojatnih 64%. Kroz gradske projekte preko 250 mladih obitelji rješava stambeno pitanje. Šibenik je godinama među najboljim hrvatskim gradovima u obrazovanju i demografskim politikama.

Iz kategorije: Vijesti