Datum objave: 10. Travanj 2021

KORONA / Kako spasiti turističku sezonu? Država pokreće organizirano cijepljenje turističkih djelatnika, sezonaca i privatnih iznajmljivača.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Za razliku od svih prethodnih turističkih sezona, pripreme za predstojeću neće započeti uobičajenim promidžbenim kampanjama nego organiziranim cijepljenjem turističkih djelatnika. To u pokušaju da spasi turističku sezonu 2021. godine koja je već načeta epidemiološkim mjerama, predlaže Ministarstvo turizma i sporta, a podržava Hrvatska udruga turizma. Cijepljenje turističkih djelatnika, ocijenjeno je kao odlična i pravovremena mjera i najbolja promidžbena poruka hrvatskog turizma u ovom trenutku  kada uspjeh turističke sezone ovisi primarno o epidemiološkom stanju nacije te percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije. Osim cijepljenja turističkih djelatnika Ministarstvo turizma i sporta namjerava uvesti sustav testiranja za goste u turističkim destinacijama, kampovima, hotelima i marinama.
Cijepljenje oko 70 000 hrvatskih turističkih djelatnika trebalo bi prema najavama početi sredinom ili krajem idućeg tjedna. Nakon toga, razmatrano je u sklopu strategije priprema za ovogodišnju sezonu, slijedi prioritetno cijepljenje sezonskih radnika oko 90 000 privatnih iznajmljivača.
Hrvatska je prema dostupnim informacijama jedna od prvih turističkih zemalja koja će prioritetno cijepiti turističke djelatnike.

Iz kategorije: Vijesti