Datum objave: 05. Travanj 2021

ZBOGOM ANĐELE / Umrla je mala djevojčica koju su šakama zatukli njeni roditelji. Pred bolnicom u kojoj je umrla tužni ljudi ostavljaju igračke i pale svijeće.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Umrla je mala djevojčica, mali anđeo, kojeg su zlostavljali i šakama zatukli njeni roditelji. Imala je dvije i pol godine. Tužni, njenom tragičnom sudbinom potreseni pred  Klinikom za dječje bolesti u kojoj je umrla ostavljaju igračke i pale svijeće. Mnogi dolaze s djecom, ostavljaju dirljive poruke i mole za njenu dušu. Liječnici su se nisu uspjeli izboriti za njen život. Bila je u kritičnom stanju već u trenutka kada je dovezena u Klaićevu. Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb priopćeno je:
– S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu  proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru.
Podsjetimo, nakon što je  u bolnicu dovezena djevojčica u teškom stanju, s vidnim ozljedama koje su upućivale na fizičko zlostavljanje i premlaćivanje, istragom je utvrđeno da su je njeni roditelji od 1. studenog 2020. sve do 31. ožujka ove godine zanemarivali i tukli nju njene dvije sestre i malenog brata.  Policajci je utvrdila da je majka 31. ožujka, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udarca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i tijela te je pala u komu.

Neka te, anđele, u raj nosi ova pisma klapa "Šibenik":

Nemoj plakat,spavaj slako, dite moje
oli misliš da me lako, dite moje
Kupi san ti šuškalicu, dite moje,
da mi budeš boje voje,dite moje.

I čučin san kupi tebi da čičalo prste nebi
dite moje,
da bar moreš reč ća očeš,
pa da višje ne zaplačeš, dite, dite moje.

Nemoj plakat, spavaj slako, dite moje
jer ni meni nije lako, dite moje.

Ti bi i ja sklopit oči, dite moje
skončat će me ove noći, dite moje.

Iz kategorije: Vijesti