Datum objave: 01. Travanj 2021

USKRS / U crkvi svetog Frane održan Križni put “Žene podno križa Isusova”. Uskrsli Isus se najprije ukazuje ženama. One su glasnice novog početka.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

“Žene podno križa Isusova” bio je posljednji križni put ove korizme, a održan je jučer uz poštivanje epidemioloških mjera u crkvi sv. Frane u Šibeniku. Bio je poseban je po tome što su ga animirale žene. Predvodile su ga časne sestre franjevka od Bezgrješne Renata Azinović, dominikanka Manes Puškarić i milosrdnica Elizabeta Glasnović. Križ je naizmjence nosilo četrnaest šibenskih žena koje redovito dolaze u crkvu svetog Frane. Meditacije za križni put koje govore u prvom licu jedne žene, majke, odnosno Isusove majke Marije, sastavio je vodički istaknuti i zauzeti vjernik Josip Jole Mateša.

Uskrsli Isus se najprije ukazao ženama. Žene koje su ostale s njim do smrti na Kalvariji, bile su prve svjedokinje uskrsnuća. One koje su ostale do kraja postaju glasnice novog početka. Žene pod križem su svojim činom pokazale kako je moguće živjeti zapovijed ljubavi prema Bogu i čovjeku.

Izvor i fotografije: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti