Datum objave: 25. Ožujak 2021

PODUZETNIČKA ZONA PODI / Stigle dvije nove tvrtke koje će otvoriti stotinu radnih mjesta

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas ugovore o kupnji zemljišta na Poduzetničkoj zoni Podi s predstavnicima tvrtke Fero-Term d.o.o. iz Donjeg Stupnika, Tomislavom Gudeljevićem i Cantabile d.o.o. iz Lozovca, Antom Gulinom.

Tvrtka za trgovinu i usluge Fero-Term d.o.o. na Podima je kupila zemljište u površini od 71.835 m2 u ukupnom iznosu od 359.175,00 eura, dok je tvrtka za ugostiteljstvo i trgovinu Cantabile d.o.o. kupila parcelu u površini od 5.853m2 u ukupnom iznosu od 29.265,00 eura.

„Poduzetnička zona Podi najveća je i najperspektivnija zona u Republici Hrvatskoj. Grad Šibenik u posljednjih nekoliko godina izdvojio je značajna sredstva u infrastrukturnu opremljenost zone. Trenutno je na Podima u realizaciji projekt vrijedan deset milijuna kuna, a koji ima za cilj dodatno ojačati infrastrukturu ove iznimno važne gospodarsko-industrijske zone. Posebno nas veseli što bi Podi uskoro trebali biti direktno spojeni s autocestom što će zasigurno obogatiti ponudu i privlačnost same poduzetničke zone te dodatno pridonijeti gospodarskom razvoju grada Šibenika“, kazao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Željko Burić.

Tvrtka Fero-Term d.o.o. na Podima će izgraditi logističko-distributivni centar za Dalmaciju u sklopu kojeg planira zaposliti 50-ak djelatnika, dok će tvrtka Cantabile d.o.o. oformiti pogon za proizvodnju i distribuciju slastica, a cilj im je zaposliti 50 radnika.

Direktor Poduzetničke zone Podi Jakov Terzanović podsjetio je kako se uvjeti ulaska u zonu, kao što su cijena terena, uvjeti korištenja zemljišta, gradnje te elementi za prodaju, nisu mijenjali od njezina osnivanja 2007. godine, što je iznimno važno u poslovnom svijetu.

„U Poduzetničkoj zoni Podi danas posluje 50 poduzeća s ukupno oko 1500 zaposlenih radnika, a interes potencijalnih ulagača, usprkos pandemiji uzrokovanoj koronavirusom, ne manjka“, poručio je Terzanović.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: