Datum objave: 19. Ožujak 2021

ULAGANJA U POMORSKO DOBRO / Ministar Butković " donio" u Županiju oko 11 milijuna kuna, potpisao ugovore S Lučkom upravom, Šibenikom, Murterom i Skradinom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ministar mora, prometa i infrastrukture RH Oleg Butković danas je u Šibeniku potpisao s predstavnicima gradova i općina te ravnateljicom Lučke uprave Šibensko-kninske županije ugovore i ugovore za sanaciju pomorskog dobra vrijedne 10,75 milijuna kuna.

„Riječ je projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Osim toga, značajna sredstva se osiguraju i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Tako je ove godine Ministarstvo za navedene namjene, osiguralo čak 88 milijuna kuna za brojne projekte.“, kazao je ministar Butković prilikom potpisivanja ugovora i sporazuma u prostorijama Adriatic Business Centera u Šibeniku te pohvalio primjer uređenja komunalne luke Vrnaža kao ogledni primjer rješenja problematike lokalnog stanovništva.

Ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop s ministrom je potpisala ugovor kojim se dodjeljuju sredstva za izvođenje radova na izgradnji i rekonstrukciji luke otvorene za javni promet Prvić Šepurine“ u iznosu od 4 milijuna kuna te sporazum o izvođenju radova na izgradnji luke otvorene za javni promet Bilice – uvala Stubalj“u iznosu od 5, 9 milijuna kuna.

Gradonačelnik Grada Šibenika g. Željko Burić potpisao je sporazum kojim će se sufinancirati sanacija pomorskog dobra – plaža sv. Mihovila Raslina vrijedan 200 000 kuna.

Načelnik Općine Murter-Kornati g. Toni Turčinov potpisao je sporazum kojim će se sufinancirati Sanacija pomorskog dobra – Uređenje postojećeg parkirališta, vrijedan 350 000 kuna, dok je gradonačelnik Grada Skradina g. Antonijo Brajković potpisao sporazum kojim će se sufinancirati  „Parterno uređenje šetnice uz novu obalu , bivšu plažu Pionir“ vrijedan 300 000 kuna.

„Kao primorskoj županiji izuzetno su nam važna ulaganja na pomorskom dobru, općem dobru koje, kao takvo, pripada svim ljudima. Županija o njemu vodi posebnu brigu i svake godine izdvaja značajna sredstva za unaprjeđenje infrastrukture, odnosno sufinanciranje izgradnje i održavanja pomorsko-građevinskih objekata lučkog područja, kao i sanaciju štete nastale uslijed izvanrednih događaja na pomorskog dobra izvan luka, za što je u proteklom četverogodišnjem razdoblju izdvojeno preko 18 milijuna kuna. Zahvaljujem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na čelu s ministrom Olegom Butkovićem, što prepoznaje naše potrebe i što su nam danas donijeli gotovo 11 milijuna kuna“, kazao je župan Goran Pauk.

Iz kategorije: Vijesti