Datum objave: 16. Ožujak 2021

PETRINA AKTUALIZIRAO "AFERU SEF" / Zanima ga zašto javnost nije obavještena o raspletu priče o krađi novca iz sefa šibensko - kninskog župana

Diana Ferić
Diana Ferić

Županijski vijećnik Stipe Petrina, čelnik Nezavisne liste Stipe Petrina podsjetio je na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine na takozvanu "aferu sef", na krađu velike količine novca iz sefa u stanu župana Gorana Pauk o čemu javnost nije nikada dobila punu informaciju.

"O "aferi sef" ne znamo ni danas ništa, što se dogodilo, tko je počinitelj, što je pokazala istraga, o svemu tome se šuti, nitko o tome ne piše, a da se to dogodilo nekome od nas iz oporbe, znao bi se dosad svaki detalj afere", izjavio je na Županijskoj skupštini Stipe Petrina, čelnik Nezavisne liste SP i zamolio izravno župana da o slučaju izvijesti vijećnike kad to već nisu učinila tijela istrage i kaznenog progona, kako piše Šibenski.hr.

" Dvije osobe su bile pritvorene, pa potom puštene, postupak je bio obustavljen, pa opet pokrenut, a nitko se u ovih gotovo godinu dana od događaja iz institucija ne oglašava. Zar javnost nema pravo znati, neovisno što se radi o županovom sefu i županovom novcu, što se događa, tko je kriv i kakve će sankcije snositi", revoltirano je ustvrdio Petrina.

"Da se radi o kaznenoj prijavi protiv mene, već bi se itakako znali svi detalji- replicirao je Petrini župan Goran Pauk te izrazio nadu da će sud utvrditi istinu i "tu stvar konačno zaključiti".

Općinsko državno odvjetništvo objavilo je u svinju prošle godine, nakon što su dobili rezultate kriminalističko istraživanja, da je z sefa u stanu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka nestalo je 31.500 eura koje je maloljetnik uzeo i pod prijetnjama predao 28-godišnjaku i 19-godišnjaku.

Kako navodi to odvjetništvo, osnovano se sumnja da su 28-godišnjak i 19-godišnjak od početka svibnja do 18. svibnja ove godine. u Šibeniku, zajedno i u dogovoru, s ciljem da se okoriste, nekoliko puta, iskorištavajući dob maloljetnog djeteta, prijetili da će "napasti na život i tijelo njega i članova njegove obitelji te tražili da im donese novac".

 

Jedan od optuženika koji je bio jedno vrijeme u bijegu to je opovrgnuo i ustvrdio da je dječak sam uzimao novac i donosio im bez prinude.

Sudski postupak se još vodi.

Iz kategorije: Vijesti