Datum objave: 12. Ožujak 2021

SANACIJA POMORSKOG DOBRA / Županija izdvojila oko 2,2 milijuna kuna za sanaciju i uređenje obala

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sporazum o zajedničkom financiranju na pomorskom dobru u Šibensko - kninskoj županiji za 2021. godinu potpisao je danas šibensko - kninski župan Goran Pauk s predstavnicima gradova i općina Šibensko-kninske županije.

„Županija kontinuirano vodi brigu o sanaciji pomorskog dobra u izvanlučkom području, stradalom uslijed izvanrednih događaja. Ove smo godine tako, na temelju zahtjeva i potreba iskazanih od strane gradova i općina, donijeli odluku o sanaciji pomorskog dobra na području tri grada i sedam općina. Iznosom od ukupno 2.250.000,00 kuna sanirat će se obalni putovi, uvale, plaže i šetnice u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji.“, kazao je župan Goran Pauk prilikom zaključivanja sporazuma s predstavnicima gradova i općina.

Na području Grada Šibenika s 350.000,00 kuna sanirat će se betonski moli, rive, šetnice i plaže na području Jadrije, Zablaća, Rasline i Žaborića te na otocima Krapnju, Zlarinu, Žirju i Kapriju.

S 200.000,00 kuna Županija će sufinancirati sanaciju plažnog pojasa u naselju Srima, na području Grada Vodica, kao i plaže Bristak, na području Općine Tribunj.

Iznos od 200.000,00 kuna osiguran je i za potrebe sanacije pomorskog dobra na području svih ostalih priobalnih općina Šibensko-kninske županije: Općine Bilice, Općine Pirovac, Općine Tisno, Općine Murter-Kornati, Općine Primošten i Općine Rogoznica, dok je za sanaciju pomorskog dobra na području Grada Skradina osigurano 300.000,00 kuna.

U Bilicama će se sanirati plaže u zaseocima Mikulandre i Šparadići te betonska riva i mula u uvalama Stubalj i Vrulje, dok se u Pirovcu nastavlja sanacija obalnog zida u uvali Vrilo.

Na području Općine Primošten sanirat će se šetnica na potezu Tepli bok – Podadrage, dok će se u Rogoznici sanirati obala u naseljima Crljina i Lozica.

Na području Općine Tisno sanirat će se obala u uvali Zdraće u naselju Betina, a u Općini Murter-Kornati područje od plaže Podvrške do kampa Slanica na otoku Murteru, riva u Zavraću te uvale Bizikovica i Dragišina na otoku Žutu.

U protekle četiri godine na sanaciju štete nastale uslijed izvanrednih događaja na pomorskom dobru izvan luka, na temelju zahtjeva i iskazanih potreba gradova i općina,izdvojeno je ukupno 6.391.757,56 kuna, što s ovogodišnjim iznosom čini ukupno 8.641.757,56 kuna za petogodišnje razdoblje.

Iz kategorije: Vijesti