Datum objave: 12. Ožujak 2021

IM MEMORIAM / Umro je Šibenčanin s Beogradskom adresom Milutin Dedić, Arsenov brat, umjetnik koji je zadužio srbijansku kulturu i baštinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Slikar, novinar i pisac te stariji brat glazbenika, pjesnika i tekstopisca Arsena Dedića, Milutin Dedić preminuo je u 86. godini od posljedica koronavirusa u Beogradu, javljaju Novosti.rs.  Milutin Dedić rodio se 30. listopada 1935. godine u Šibeniku. Stariji je sin Jelke i Jovana Dedića. Otac mu je bio zidar koji je svirao u limenoj glazbi i volontirao kao vatrogasac, a majka nepismena kućanica. Školovao se u Šibeniku  te s 18 godina postao učitelj.

Rad je ubrzo nastavio u Primoštenu, a vojni je rok odslužio u Zadru. U Beograd je došao 1957. godine, a njegov brat Arsen otišao je u Zagreb studirati pravo.  Opisivali su ga kao neukrotivog starijeg brata Arsena Dedića i posljednjeg boema starog Beograda. Tamo se skrasio nakon tri braka. Ima je dvojicu sinova, Luku koji je također slikar i Filipa koji je montažer.  Inače, Arsen mu je posvetio pjesmu "Moj brat" objavljenu na albumu "Čovjek kao ja" 1969. godine. 

Iz kategorije: Vijesti