Datum objave: 28. Veljača 2021

UZ SMRT MILANA BANDIĆA / I šibenski političar se opraštaju s Bandićem emotivnim riječima na društvenim mrežama, evo što su napisali

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski političari prigodnim objavama na društvenim mrežama opraštaju se od Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika koji je iznenada umro sinoć u 66 godini.

"Uvik si znao reći, aj reci ti nešto Dobra.E, pa kažem ti da sam ponosan što sam bio dio tvoga tima i čast mi je što sam poznavao gradonačelnika svih gradonačelnika.

POČIVAO U MIRU MILANE BANDIĆU"m napisao je predsjednik njegove stranke na šibenskom području Antom Dobra.

Od Bandića s eoprostio i njegov bivđi stranački kolega Franko Vidović, saborski zastupnik SDP -a.

"2009. sam bio predsjednik GO SDP Šibenik i kandidat za zamjenika gradonačelnika dr. Ante Županoviću. Središnjica stranke je pomogla onoliko koliko je držala da je potrebno ( a nisu nam davali prevelike šanse, pa je i pomoć bila takva), ali jedan čovjek je vjerovao u nas ( gradskom SDPu je pomagao cijelo vrijeme i prije toga) i dan danas vjerujem da je njegovo prisustvo u Šibeniku donilo onaj presudan polet i presudan broj od 600njak glasova za povjedu. Na moj poziv, došao je ujutro u 8 sati, ušao u prostorije SDPa gdje smo sjedili uz ostale ljude i Ante, Petar i ja. "Šta se čeka Franko, idemo na tržnicu. Pusti kavu imamo vremena 4 godine za piti kavu, a kampanja je sad, idemo..." Čovjek nije stao do 18 sati, odnosno do momenta kad je odlazio iz Šibenika. Neumorno je davao izjave, intervjue, razgovarao sa građanima i jednako neumorno hvalio Antu Županovića, Petra Baranovića i mene. Takav način i refleks kod političara imao sam tad prvi put vidjeti uživo. To je bilo 2009. godine, a čovjek koji je tad odradio ogroman posao za nas bio je član SDPa, predsjednik GO SDP Zagreb i gradonačelnik Zagreba. Milan Bandić. Poslije kad se Milan razišao sa SDPom, sretali smo se i dalje. Politički nismo bili istomišljenici, ali ljudski kontakt je uvijek ostao između nas. I bilo mi ga je drago sretati.Noćas je Milan otišao u vječnost. Ja ću ga pamtiti kao dobrog čovjeka i kao osobu koja je uvijek bila spremna pomoći. Pamtit ću ga po njegovoj neumornosti, po energiji koju je imao na pretek. I sudit ću ga po onome kako se ponašao prema meni, tada nepoznatom liku iz Šibenika kojem je davao svoju pažnju i pomoć. Milane, neka ti je laka hrvatska zemlja! Obitelji iskrena sućut!", napisao je Vidović.

Prva reakcija jednog člana Vlade stigla je relativno kasno, oko 9:20 sati. Javio se ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica, koji je kratkom poruko izrazio saučešće onima koje je Bandićeva smrt najteže pogodila.

„Počivao u miru! Iskrena sućut obitelji, prijateljima i suradnicima“, napisao je Malenica uz vijest HRT-a o Bandićevoj smrti.

Na svom se Facebook profilu oglasio i šibensko - kninski župan Goran Pauk.

"Otišao naglo i prerano naš Milan. Mislim da s pravom mogu reći "naš", jer kad netko njegove karizme obnaša funkciju gradonačelnika Zagreba dvadesetak godina onda u pravom smislu postane "naš", neovisno o napadačima i političkim protivnicima. Malo je poznato, ali obzirom na ovlasti svoga grada bio je i član Hrvatske zajednice županija i samim tim pomagao, činio nas jačim i utjecajnijim. Volio je i pomagao naš kraj, posebno Knin, ali i Društvo Šibenčana u Zagrebu kojima je poprilično olakšao otkup prostora Društva. Nebrojeno smo puta bili skupa, na sastancima i druženjima, bio je veseljak, nadasve društven, uvijek spreman pomoći u što sam i osobno uvjerio.

Hvala ti gradonačelniče za sav tvoj trud, napore, uspjehe. Bio si čovjek. Počivao u miru Božjem", napisao je Pauk.

Iz kategorije: Vijesti