Datum objave: 22. Veljača 2021

JOŠ JEDNA SMRT KOJA JE MNOGE ŠOKIRALA /Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatan Zlatko Saračević umro je nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive

Diana Ferić
Diana Ferić

 Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatan Zlatko Saračević (59) umro je u bolnici u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i ugledni rukometni trener umro je nakon što je njegova ekipa u derbiju hrvatskog prvenstva u Koprivnici pobijedila Lokomotivu sa 32-29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja.

Saračević se radovao pobjedi svojih igračica, no nakon utakmice mu je pozlilo nakon čega je hitno prevezen u koprivničku bolnicu. Kako prenosi Podravski list, Saračević je nakon utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo te je Barbara odmah pozvala Hitnu pomoć, prenosimo s tportala.

Nažalost, liječnici ga nisu uspjeli spasiti i Saračević je preminuo nakon što nije uspio pokušaj oživljavanja.

"Jako je teško kad odlaze veliki sportaši i ljudi, a naš Zlatko bio je upravo takav... Hvala Sarač, hvala na svemu," objavio je Hrvatski rukometni savez.

Nevjericu da  je Saračević umro izražavaju i njegovi bivši kolege u reprezentaciji ističuli da je bio gromada od čovjeka i ljudina.

"Teška smo srca primili vijest o smrti našeg bivšeg igrača. Izražavamo iskrenu sućut njegovoj obitelji i najmilijima! Počivaj u miru Zlatko," poručili su iz njegovog bivšeg kluba Veszprema.

Vijest o Saračevićevoj smrti objavio je i francuski L'Equipe.

"Bio je legendarni igrač prije nego što je postao priznati trener," prenosi francuski list navodeći kako je Saračević u Francuskoj proveo sedam godina.

Saračević je bio legendarni desni vanjski, a karijeru je počeo u Borcu iz Banja Luke. U Borcu je proveo deset godina osvojivši naslov prvaka bivše države i kup. Iz Banja Luke je 1987. preselio u zagrebački Medveščak gdje je proveo tri godine osvojivši dva Kupa Jugoslavije (1989, 1990).

Nakon Medveščaka igrao je u Nimesu, Bordeauxu, Istresu i Creteilu. U Francusko je osvojio dvije titule prvaka s Nimesom, a zatim se 1997. vratio u Hrvatsku u redove Zagreba. Tri sezone je proveo u redovima hrvatskog prvaka, a zadnje dvije stanice njegove igrače karijere bile su Veszprem i Zamet gdje je završio igračku karijeru i počeo raditi kao trener.

Sa Zagrebom je bio dvostruki europski prvak (1992, 1993), dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002.

Saračević je u dresu Jugoslavije osvojio dvije velike medalje - zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu dvije godine kasnije.

Vrhunac karijere doživio je u dresu hrvatske vrste osvojivši zlato na OI u Atlanti 1996. godine. U Atlanti je bio cimer sa Iztokom Pucom, koji nas je prerano napustio u listopad 2011.

S Hrvatskom je bio i svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar".

FOTO /  EPA

Iz kategorije: Vijesti