Datum objave: 17. Veljača 2021

KAD SE STVARI DOBRO SPOJE / Grad Šibenik donirao dezinfekcijske uređaje šibenskoj bolnici radi zaštite zdravlja građana i neizravno podržao lokalnu tvrtku

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik kupio je od lokalne, ne tako davno osnovane tvrtke. UV ready  uređaje za dezinfekciju prostora i donirao ih je danas Odjelu radiologije šibenske Opće bolnice. Najbolje od svega je da su ih kupili u postupku javnoj nabave, ne protežirajući pri tome lokalnu tvrtku, ne koja "stasa" u Centru za inovacije "Trokut u Šibeniku,a upravo su oni izabrani  kao ponuđač. Time se zatvorio krug  - tu je tvrtka koja se razvija u kriznim uvjetima izazvanim koronavirusom u koju je svoje znanje i kapitali uložilo troje lokalnih poduzetnika, a koja nudi nešto što je u funkciji zaštite zdravlja ljudi. Grad je kupio upravo njene proizvode pokazujući brigu za zaštitu zdravlja ljudi, poklonio ih Odjelu radiologije, neizravno i nenamjerno podržavajući te lokalne poduzetnike.

Gradonačelnik Željko Burić uručio je tako danas ravnateljici Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanji Jakelić uređaje za dezinfekciju prostora; 18 UV-C svjetiljki OSRAM AirZing PRO i četiri UV-C uređaja za pročišćenje zraka Flow 72W.

„Ovom donacijom željeli smo iskazati svoju zahvalnost zdravstvenim djelatnicima i bolničkom osoblju na svom trudu i naporu koje predano ulažu u borbi protiv pandemije virusa COVID-19. Uređaje za dezinfekciju osigurala je naša domicilna tvrtka, UV ready d.o.o., što mi je posebno drago. Još jedno zahvaljujem na dosadašnjem angažmanu, kojim ste osim adekvatne medicinske skrbi, postigli i da se naši sugrađani u ovim zahtjevnim okolnostima osjećaju sigurno “, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Spomenute lampe pomažu u dezinfekciji prostora u kojima se vrše pregledi pacijenata te samim time služe zaštiti zdravstvenih djelatnika i svih korisnika bolničkih usluga, a bit će postavljene na Odjelu za radiologiju. Vrijednost donacije je 49.750,00 kn.

Ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić zahvalila se Gradu Šibeniku na vrijednoj donaciji te je istaknula kako će navedeni uređaji pripomoći dodatnoj zaštiti pacijenata i zdravstvenog osoblja.

Profesionalna UV dezinfekcija ekološka je alternativa kemijskim raskuživačima. UV zračenje djeluje na viruse i bakterije, ciklus zračenja prostora uglavnom je jedan sat

Tvrtka UV Ready osnovana je kao zajednički projekt  troje partnera koji  su se udružili jer pružaju komplementarne usluge i mogu na tržištu ponudi kvalitetni proizvod, a spojio ih je rad u Poduzetničkom inkubatoru u Šibeniku u kojem su svi troje imali poslovni  prostor. Martin Kristić ima tvrtku za energetsku učinkovitost, Franko Jurić za električne instalacije, a Ornela Šupe za čišćenje prostora. Do sada su   i oni UV - C svjetiljke koje prodaju,a u  vrijeme borbe protiv širenja koronavirusa, donirali šibenskoj bolnici i Cvjetnom domu.

Iz kategorije: Vijesti