Datum objave: 11. Veljača 2021

POTVRĐENO I SLUŽBENO: Tonči Restović SDP -ov je kandidat za gradonačelnika Šibenika s porukom "Vratimo grad ljudima - za Šibenik svih nas"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradski odbor SDP-a Šibenik donio je službenu odluku o kandidaturi predsjednika gradske organizacije, Tončija Restovića, za gradonačelnika Šibenika, priopćeno je danas. Izborna poruka mu je "Vratimo Grad ljudima - za Šibenik svih nas".

Tonči Restović rođen je 13. prosinca 1976. u Šibeniku. Njegov politički angažman zasnovan je na načelu jednakosti, socijalne pravde i institucionalne zaštite najslabijih. Političar koji zastupa progresivne ideje, uvijek među i s ljudima, energičan, pravedan i svestran – njegove kompetencije proizlaze iz dosadašenjeg profesionalnog angažmana na rukovodećim pozicijima kako u privatnom, tako i u javnom sektoru te osobnih afiniteta – što ga čini idealnim kandidatom za gradonačelnika Šibenika.

Tonči Restović diplomirani je pravnik, odvjetnik s više od 15 godina iskustva rada u privatnoj praksi. Obnašao je dužnost pomoćnika ministra u tadašnjem Ministarstvu zaštite okoliša i prirode gdje je vodio Upravu za inspekcijske poslove. Godinu i pol dana bio je ravnatelj JU NP Krka te je u svom mandatu učinio upravljanje našim najljepšim nacionalnim parkom potpuno otvorenim i transparentnim.

U slobodno vrijeme igra pikado te ima šest titula prvaka Europe. Već dvadesetak godina igra za šibenski Futsal klub Banzogo. Član je Šahovskog kluba Šibenik. Govori engleski jezik, a koristi se talijanskim, njemačkim i kineskim. Trenutno završava Specijalistički studij Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, smjer Međunarodni odnosi i diplomacija.

Osnovna ideja Tončija Restovića je grad Šibenik vratiti ljudima – učiniti sve da se Šibenčanke i Šibenčani osjećaju jednako vrijednima te da njihove ideje i vizije Šibenika budu jasno percipirane i uvažene. Šibenik zaslužuje da u kreiranju njegove budućnosti zajednički sudjeluju svi njegovi stanovnici! Jedino na taj način sve postaje moguće za naš Šibenik.

U narednom će razdoblju javnost i mediji biti obaviješteni o točnom terminu predstavljanja pojedinih dijelova programa kandidata za gradonačelnika Šibenika – Tončija Restovića te njegovih najbližih suradnica/ka.

Iz kategorije: Vijesti