Datum objave: 10. Veljača 2021

TKO JE U PRAVU:Vijećnica Ukić Kotarac pronašla podatke da je Grad u sedam godina PR agenciji platio 750 000 kuna, gradonačelnik Burić to demantira

Stanko Ferić
Stanko Ferić
Gradska vlast je od 2014 godine PR agenciji Manjgura platila  750 000 za uljepšavanje slike o sebi i stanju u Gradu Šibeniku, ustvrdila je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika vijećnica NL Stipe Petrine Iris Ukić Kotarac pozivajući se na podatke koje je pronašla u e oglasu javne nabave Grada Šibenika, ali nigdje nije mogla pronaći ugovore.
Gradonačelnik joj je odgovorio da to nije istina i da Grad odavno ne surađuje s tom PR agencijom no dodao je kako je legitimno imati PR agenciju i da to ima svaki grad.
"Ne bih se s tim složila. Nekim gradovima to ne treba jer građani i bez toga vide da dobro rade", odgovorila mu je Iris Ukić Kotarac.
"Grad Šibenik usluge za odnose s medijima plaća godišnje 500 000 kuna u što spada financiranje sadržaja lokalnih medija te PR usluge za koje se izdvaja 150 000 kuna. Prema podatcima koje ja imam Manjguri je od 2014. godine isplaćeno 750 000 kuna. Imam ugovore za 2014. i 2015. godinu. Nedostaje mi podatak za 2016. godinu. Za 2017.  godinu je objavljeno na stranicama Grada Šibenika, a podatke za 2018. i 2019. sam uzela iz oglasnika javne nabave.  Ured gradonačelnika ima dvoje službenika upravo za odnose s medijima i PR pa me zanima što onda oni rade kada se plaća i agencija", kazala je Iris Ukić Kotarac. Dodala je i kako je Grad Šibenik inovirao svoju internetsku stranicu, ali da na njoj nedostaju neke bitne informacije za transparentnost javne nabave i proračuna.
 
Gradonačelnik joj je odgovorio da će iscrpni odgovor dobiti pisanim putem.
Iz kategorije: Vijesti