Datum objave: 03. Veljača 2021

PROSVJED PODUZETNIKA / Udruga Glas poduzetnika poziva na prosvjed protiv lošeg Ii nekompetentnog vođenja korona krize

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Udruga Glas poduzetnika, kaže se u priopćenju, danas u 10 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu organizira prosvjednu akciju "Dosta je!" s ciljem da građani kažu što misle o lošem i nekompetentnom vođenju krize te da poruče da im je dosta.
Riječ prepuštamo poduzetnicima, obrtnicima, samozaposlenima, zaposlenicima i građanima – naglašavaju aktivisti Udruge Glas poduzetnika – jer nam je važno da se njihov glas čuje. Vlada Republike Hrvatske i Nacionalni stožer civilne zaštite već su ih nebrojeno mnogo puta izigrali i ostavili na cjedilu. Ponavljamo, izuzetno je važno da se svi koji dolaze na trg pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Formirat ćemo jedan red s propisanim razmakom između ljudi te će jedna po jedna osoba moći reći svoju poruku. Također, svi oni koji žele sudjelovati u akciji moraju nositi masku i poštovati propisanu distancu. Molimo i sve one koji će govoriti putem streama da poštuju kulturu dijaloga i lijepog ponašanja. Nećemo dopustiti psovanje i vrijeđanje. Želimo poslati jasnu i izravnu poruku tisuća nezadovoljnih glasova i želimo to učiniti na dostojanstven način.  Kao što smo već istaknuli, brinemo se za zdravlje svih naših sugrađana i poštujemo odluke Vlade Republike Hrvatske, čak i kad one diskriminiraju mnoštvo poduzetnika te njihovih zaposlenika. Međutim, voda je svima došla do grla i poduzetnici trebaju da im Vlada RH vrati jedan mali dio od milijardi koje su kroz godine uplatili u hrvatski proračun.

Dosta nam je izgovora i lažnih obećanja. Tražimo hitne i adekvatne ekonomske mjere koje će osigurati spas gospodarstva.  Pridružite nam se na Trgu bana Jelačića i pomognite nam da se glas svih nas čuje! Zaželimo zajedno Hrvatsku iz koje nitko ne želi otići!

Inicijativa GLAS PODUZETNIKA pokrenuta je kao samoorganizacija građana, mahom malih poduzetnika, a nakon objave prvog paketa gospodarskih mjera Vlade RH koje su pokretači ocijenili nedostatnima. Budući da je u manje od 15 dana okupio više od 100 000 poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika privatnog sektora te privukao veliku medijsku pozornost svojim beskompromisnim zahtjevima i istupima, GLAS PODUZETNIKA se pozicionirao kao relevantan čimbenik u javnim raspravama vezanim za određivanje novog gospodarskog smjera Hrvatske. Isto je potvrdila i Vlada RH koja je, unutar drugog paketa gospodarskih mjera, usvojila neke od prijedloga inicijative te time potvrdila njezin neosporan utjecaj. Na zahtjev članova inicijative, osnovana je Udruga GLAS PODUZETNIKA koja je od osnivanja prikupila više od 15 600 članova, a Udrugu podržava preko 200 000 građana Hrvatske.

Iz kategorije: Vijesti