Datum objave: 26. Siječanj 2021

DUG PREMA BRANITELJIMA / Grad Šibenik na Kvanju uređuje aleju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Diana Ferić
Diana Ferić

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić u pratnji predstavnika braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata i direktora tvrtke Čempresi d.o.o. Joška Vukovića obišao je jučer na gradskom groblju Kvanj radove na izgradnji aleje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

„Svaki hrvatski branitelj koji nema vlastito grobno mjesto moći će se trajno pokopati na ovoj aleji. U prvoj fazi gradnje aleje izgradit će se oko sedam jednostrukih ukopnih mjesta, što će biti sasvim dovoljno za narednih nekoliko godina budući da u prosjeku takvu grobnicu treba jedan branitelj godišnje. Za ovu namjenu Grad Šibenik u ovogodišnjem proračunu predvidio je 70 tisuća kuna te se na ovaj način želi odužiti hrvatskim braniteljima za njihov doprinos u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Grad Šibenik je, sukladno članku 137. stavak 12. točkom b) Zakona o hrvatskim branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, kao vlasnik groblja dužan osigurati dijelove groblja odnosno aleje za ukop hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Dogovoreno je kako će Čempresi d.o.o. aleju isplanirati da se na njoj može izgraditi dodatnih oko 30-ak tak grobnica pa i više ukoliko potrebe to budu zahtijevale.

Iz kategorije: Vijesti