Datum objave: 25. Siječanj 2021

DOBRA VIJEST ZA RODITELJE / Od sljedeće školske godine uvodi se produženi boravak za prvašiće u još tri šibenske škole

Diana Ferić
Diana Ferić

Produženi boravak učenika prvih razreda bit će od iduće školske godine 2021./2022. uveden u većini osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik. Zbog sve većeg interesa roditelja, produženi boravak bit će ponuđen u šest osnovnih škola u kojima postoji mogućnost organiziranja takvog programa.

 „Nakon što smo osluškivali situaciju na terenu te uočili da se povećava broj zainteresiranih roditelja, odlučili smo podržati uvođenje ovog programa u onim školama koje ih mogu organizirati. Nastavak je to našeg ulaganja u poboljšanje standarda života naših sugrađana, posebice djece i mladih, zbog čega smo i proglašeni  najboljim velikom gradom u kategoriji obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika u 2020. godini“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

 

Osim u dosadašnje tri škole, Tina Ujevića, Jurja Šižgorića i Jurja Dalmatinca, u kojima su produženim boravkom obuhvaćena djeca prvog i drugog, a u OŠ Jurja Šižgorića i trećeg razreda, produženi boravak od rujna 2021. godine bit će organiziran u još tri šibenske osnovne škole – OŠ Fausta Vrančića, OŠ Meterize i OŠ Vidici  za učenike prvih razreda.

 

Produženi boravak besplatan je za učenike jer Grad Šibenik osigurava sredstva za plaće i druga materijalna prava učitelja, a roditelji osiguravaju sredstva za prehranu učenika.

 

Za programe produženog boravka Grad Šibenik osigurat će 1.100.000,00 kuna.

Iz kategorije: Vijesti